Üde színfolt lehet a színmagyar MTK

Új úton indult el az MTK Budapest női csapata. A városmajori együttes színmagyar kerettel vágott neki a felkészülésnek.

A szakosztály vezetője, Nagy Dorottya honlapunk érdeklődésére elmondta, a nyáron volt bőven változás a keretben, távozott többek között a három idegenlégiós, a pályafutását a Vasas csapatában folytató lengyel Katarzyna Cymmer, a tavalyi együttes vezéregyénisége, a bosnyák Dragana Svitlica Spanyolországba szerződött a Zamora együtteséhez, és távozott az évad végén érkező szerb center is, Jefimija Karakasevics Temesváron játszik a következő évadban.

Az előző évad magyar játékosai közül Bagi Melinda - Cymmerrel együtt - a Vasashoz igazolt, és Reiner Dóra is távozott.

Hogy az "érkezési oldalról" is szóljunk, arról Barnai Judit gondoskodott, hogy ne legyen egyirányú a játékosáramlás Pasarét és a Városmajor között, ő a Vasastól érkezett. Center poszton még két tapasztalt magyar kosarassal erősödött az MTK, a volt válogatott Túróczi Nikolett szülés után tért vissza, Vincze Viktória pedig Diósgyőrben játszott az előző évadban. Mezőnyposzton az igazán nagy fogás szintén egy korábbi válogatott játékos, az utóbbi 4 szezont Győrben töltő Semsei Barbara leigazolása lehet. Szintén a külső posztokon lesz bevethető majd a Sopronból kölcsönbe érkező fiatal Böröndy Vivien, valamint a tapasztalt, az utóbbi években Cegléden kosarazó Orbán Katinka.

A tavalyi együttes játékosai közül maradt a Városmajorban Medgyessy Dóra, Orsó Viktória, Baksa Bettina, valamint a fiatalok, Suppán Anna, Szabó Vivien, Varga Barbara és Zsilinszki Lilla.

A csapat a múlt hét végén Szerbiában járt, ahol három edzőmeccset játszott - és nyert meg. A Sztevan Csupics és Károlyi Andrea vezette alakulat legyőzte többek között a szerb ezüstérmes Vrbas (86-81), a Srbobran (80-49) és a Sabac (72-50) együttesét.

Foto, Slide - sportmenu.net

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus