Újabb érkezők a PINKK Pécsi 424 csapatánál

Nevena Markovic a PINKK új centere, Czinder Adrienn, Benke Sára és Séra Nikolett is a keret tagja. Sánta Viktor az erőnléti edző.

A PINKK Pécsi 424 közleménye:

Nevena Markovic a PINKK új centere

PINKK Pécsi 424 szerződtette a 23 éves 193 cm magas szerb-amerikai centert, Nevena Markovicot. Markovic a IUPUI csapatatában szerepelt az amerikai egyetemi bajnokságban, ahol 2015-ben végzett. Utolsó szezonjában mérkőzésenként 11,2 pont, 6,3 lepattanó 0,9 blokk átlagot ért el. Érdekesség, hogy a 3-pontosokat 42,9 %-os hatékonysággal értékesítette. Az elmúlt szezont Spanyolországban a Gran Canaria csapatánál töltötte, ahol 7,5 pontot és 7 lepattanót átlagolt. A fiatal center augusztus 31.-én csatalakozik új csapatához.

Három tehetséges fiatal magyar játékossal bővült a PINKK Pécsi 424 NBI A csoportos együttese

Czinder Adrienn a Szombathelyi Egyetem csapatától érkezett. A 22 éves, 175 cm magas 1-2 posztokon szereplő játékos az előző bajnokságban 14,7 pont, 5,2 lepattanó és 3,7 gólpassz mérkőzésenkénti átlagot produkált. Czinder Adrienn a Sopron csapatában nevelkedett, 18 éves koráig 2 szezonon keresztül is az Uniqa Sopron felnőtt csapatban szerepelt, az Euroligában is bemutatkozott.

Benke Sára 19 éves, 180 cm magas 2-3 posztokon bevethető játékos a PINKK csapatával kezdte meg a felkészülést a következő szezonra. A szintén friss érkezó Séra Nikolett 18 éves, 191 cm magas 5-ös poszton szereplő U18-as válogatott kerettag tehetség. Mindkét fiatal a PEAC-Pécs csapatától érkezett.

A három fiatal játékos az NBI A csoportos szereplés mellett meghatározó tagjai lehetnek a PINKK SE Amatőr NBI-es csapatának.

Sánta Viktor az erőnléti edző

Sánta Viktor lett a PINKK Pécsi 424 erőnléti edzője. A 42 éves (korábbi válogatott kerettag kajakos) testnevelő, edző sportszakember érkezésével teljessé vált a csapat szakmai stábja.

PINKK Pécsi 424

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus