Újra kell játszani a Győr-PINKK negyeddöntőt!

Műhiba miatt újrajátszást rendelt el az MKOSZ a Győr-PINKK női rájátszás negyeddöntő első mérkőzéséről.

Mint arról beszámoltunk a női rájátszás negyeddöntőjének első mérkőzésén a CMB Cargo-UNI Győr hazai pályán 70-61-re legyőzte a PINKK-Pécsi 424 együttesét.

A találkozó harmadik negyedének végén a címvédő baranyaiak négy külföldi játékost szerepeltettek a pályán. Az MKOSZ versenykiírása az alapszakaszban kötelezővé tette két magyar játékos pályán tartását, ám mindez nem vonatkozik a rájtászás találkozóira.

A versenykiírás ezen pontja finoman szólva sem mondható jól megfogalmazottnak, mindez okozhatta a játékvezetői trió és a mérkőzés komisszár "zavarát", amelynek következményeként a játékvezetők technikai hibát ítéltek a PINKK ellen. A győri találkozóval egyidőben zajló PEAC-Szekszárd találkozón szintén volt olyan eset - a végjátékban -, hogy egyszerre négy légiós tartózkodott a pályán, ám ott - helyesen - a játékvezetők nem szankcionálták az esetet; információink szerint a PEAC éppen a versenykiírás nem egyértelműsége miatt kért állásfoglalást a szövetségtől, akik egyértelműen jelezték, hogy lehet négy külföldi egyszerre a pályán.

A PINKK a győri esetet követően óvást nyújtott be az MKOSZ-hez, amely a Dunántúli Napló információi szerint el is fogadta azt, így újrajátszást rendelt el.

Szombaton Komlóra látogatott volna a Győr - az eredetileg második, immár elsőnek számító mérkőzésre. Emiatt azonban változott a negyeddöntő programja és vasárnap Győrben rendezik az első mérkőzést, majd kedden Komlón a második, míg - amennyiben szükséges - a harmadik összecsapásra március 26-án, Győrben kerül sor.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus