Ukrán légióst igazolt a Szekszárd

Katyerina Rimarenko mellett Őri Györgyit is megszerezte a csapat a PINKK-től - külföldi játékost még fognak igazolni. 

Bár több NB I. A-csoportos csapat háza táján jelentős játékosmozgás volt tapasztalható a nyáron, az Atomerőmű KSC Szekszárd esetében eddig csak a távozók listája volt biztos: a PINKK-hez átigazoló Kovalcsik Emese mellett a szerb Biljana Sztjepanovics és Szandra Boskovics is elköszönt Szekszárdtól. A többiek – köztük Maja Scsekiccsel – viszont a következő évadban is a KSC mezét viselik majd.

A héten két új játékos érkezése vált biztossá: 

Az ukrán Katyerina Rimarenko a magyarnál erősebbnek számító lengyel bajnokságból érkezik, ahol az elmúlt szezonban a Glucose ROW Rybnik játékosaként eredményes évet zárt: 24 mérkőzésen 32,8 játékpercet; 14,4 pontot (43,5 mezőny%, 39,0 tripla%, 77,1 büntető%); 7,1 lepattanót; 1,5 gólpasszt és 2,0 labdaszerzést átlagolt. IBM pontok tekintetében (14,9) a lengyel bajnokság 12. legjobb játékosa volt. Az ukrán válogatott tagjaként részt vett a nyári magyar-román rendezésű Európa-bajnokságon is, ahol csapata korai kiesése miatt csak 4 mérkőzésen léphetett pályára (15,8 perc; 3,5 pont; 2,5 lepattanó). A 25 éves, 187 cm magas játékos a 3-as és 4-es poszton egyaránt bevethető, Szabó Noémi szakmai igazgató elárulta, hogy a bedobót a Rybnik együttese is erőteljesen marasztalta, de Katyerina – magyarországi kötődése miatt is – végül a KSC-t választotta.

A PINKK-Pécsi 424 együttesétől érkező Őri Györgyivel a héten szóbeli megállapodást kötött a klub. Szabó Noémi szerint Györgyi érkezése komoly erősítést jelenthet a magasbedobó poszton, ahol Rimarenkóval és Mansaré Mantyval osztozhat majd a játékperceken. A 3-4-es pozícióban bevethető, 24 éves játékos a 2014/2015-ös évadban – komlói színekben – 23 bajnokin játszott, és 20,8 átlag játékperce alatt 6,2 pontot (41,8 mezőny%, 32,3 tripla%, 75,0 büntető%), 4,4 lepattanót, 1,7 gólpasszt és 10,0 IBM pontot számlált. 

A játékoskeret megerősítése még nem fejeződött be, a szakvezetés egy rutinos és egy fiatal tengerentúli középjátékos igazolásán is gőzerővel dolgozik.

forrás: kscszekszard.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus