Vajda Anna négy triplával kezdett az Európa-kupában

Török házi rangadóval kezdte Európa-kupa szereplését Vajda Anna együttese, a Botas Adana. Nusi jelentős szerepet játszott abban, hogy csapata idegenbeli sikerrel kezdte a sorozatot.

Hét elején - mit szépítsük -, a halasztás után lejátszott meccsen nem ment a játék Nusinak, ki is kapott csapata simán, 85-58-ra az Euroliga induló Kayseri otthonában. Hétfőn - csereként beszállva - mezőnykosarat nem dobott, pedig ráemelt 5 duplát és 2 triplát, valamint 4 büntetőt dobott be 6 kísérletből. Leszedett 3 lepattanót, szerzett és eladott 1-1 labdát.

Azt mondják, az igazi profi hamar túlteszi magát egy-egy gyengébb teljesítményen. Nos, Nusinak ez sikerült, ma a Homend Antakya otthonában, Európa-kupa meccsen sokat tett azért, hogy együttese 73-66-os sikerrel hagyja el a másik török együttes csarnokát. A magyar magas bedobó 30 percet játszott és 15 ponttal, valamint 5 lepattanóval járult hozzá a Botas Adana idegenbeli sikeréhez. Érdekes megnézni Nusi dobóteljesítményét. A leggyengébben a duplákat (1/5), a legjobban pedig a triplákat (4/7) dobta, kettőből 1 büntetőt értékesített. Klasszisunk statisztikai lapjára még 2 ealdott labda, valamint 1-1 szerzett labda és blokk került.

A győzelem értékéhez egy adalékot azért hadd tegyünk hozzá. Az ellenfél csapatában olyan rutinos kosarasok szerepeltek, mint a horvát Ivezic, a görög Malci, valamint a szintén hosszabb Euroliga-múlttal rendelkező amerikai center, Henry.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus