Vajda Nusi remekelt, továbbjuott a Botas

Idegenbeli sikere után hazai környezetben, ha nem is könnyen, is, de kiharcolta a továbbjutást a női Európa-kupában Vajda Anna csapata, a Botas Adana. Az együttes továbblépéséhez nagyon kellett a magyar válogatott játékos lenyűgöző játéka, igen izmos dupla-duplája

Lehet, akadtak, akik a Botas a svédországi Norköppingben elért 55-53-as sikere után Adanában könnyed, magabiztos győzelmet s továbbjutást vártak az együttestől. Csakhogy a Norköpping Dolphins játékosai nem adták olcsón a bőrüket. Bár gyakorlatilag végig vezetett az Adana, a svéd csapat szívósan tapadt rá, s amikor a harmadik negyed végén nagyobb, 10 pontos hátrányba került, akkor sem esett szét, volt tartása, s a záró szakaszt megnyerve szorossá tette a meccset. 

A Botas továbbjutása azonban - köszönhetően elsősorban Nusi kitűnő teljesítményének nem forgott igazán nagy veszélyben, de azért a 60-54-es siker távol attól, amit magabiztos, fölényes diadalként szoktak aposztrofálni. 

Nusi 33 percet játszott a találkozón, s 40%-os mezőnybeli dobóteljesítménnyel (4/10 dupla, 2/5 tripla), valamint 75%-os (3/4) büntetőzéssel 17/6 pontot dobott abból a 60-ból, amit csapata összehozott. Emellett nem kevesebb, mint 16 lepattanót kaparintott meg, ezek közül hatot a svéd csapat palánkja alatt. A roppant mutatós statisztikai adatsort 2-2 gólpassz és eladott labda, valamint 3 blokk teszi teljessé. Kijelenthetjük: Vajda Nusi főszerepet játszott csapata továbbjutásában - csak így tovább.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus