Vajdáék óriási bravúrral jutottak az elődöntőbe

Honti Kata, Hutlassa Fanni és Vajda Anna is bajnoki döntőért küzd az olasz, a román. valamint a török bajnokságban. Nusiék idegenbeli bravúrral vívták ki a négy közé jutást, s a friss Euroliga-győztes Galatasaray ellen játszanak a döntőbe jutásért.

Honti Kata majdnem végig játszotta csapata, a Famila Schio második negyeddöntőjét, jelentős szerepet vállalt a Schio második sikerében, amely az elődöntőt jelentette. Kata 35 percet játszva 5/9-es dupla, valamint 2/2-es büntető mutatóval 12 pontig jutott. Volt még 2 gólpassza és 3 eladott labdája. 

A másodosztályban Vida Panka is csupán 5 percet pihenhetett, s főszerepet vállalt csapata Genova elleni 66-57-es sikerében. 6/9-es dupla és 2/6-os tripla mutatója mellett mind a 7 büntetőjét biztos kézzel értékesítette, 25/6 ponttal segítve csapatát a győzelemhez. Volt még 1 lepattanója, 2 gólpassza és 3 eladott labdája. 

Hutlassa Fanni csapata, a Targoviste a Gyulafehérváron aratott 77-67-es győzelemmel nagyot lépett a döntő felé. A magyar bedobó röpke 5 perces küldetését szépen megtöltötte tartalommal: 2/2-es dupla és 0/1-es tripla mutatóval 4 pontot tett a közösbe, szedett 2 támadó pattanót s 1 gólpasszra is futotta a rövidke idő alatt. 

Hihetetlen érdekes párharcon vannak túl Vajda Annáék. Legutóbbi híradásunk alkalmával úgy állt 1-1-re a Botas és az Istanbil Üniversitesi párharca, hogy előbb Nusiék nyertek idegenben, majd hazai pályán kikaptak. Nos, örömmel jelenthetjük, ez a párharc olyan volt, amelynek mérkőzésein hátrány volt a hazai pálya, azaz mindhárom - így a legutóbbi - mérkőzésen vendég siker született. 

A mindent eldöntő harmadik meccset a Botas 71-68-ra győzött, így bejutott az elődöntőbe. Ezen az elődöntőről döntő negyeddöntőn Nusi kipontozódásáig 27 percet játszott, 3/4-es dupla és 0/3-as tripla mutatóval 6 pontig jutott, s emellett leszedett 6 lepattanót. 

Óriási bravúrral jutott tehát a négy közé a Botas Adana, a döntőbe jutásért pedig egy még jóval "emberesebb" feladat vár Nusira és társaira: a friss Euroliga-győztes Galatasaray ellen játszanak a döntőbe jutásért. 

Lengyelországban azért nem játszott a döntőben a Wisla Krakkó - Quigley Alexandria, valamint a korábbi magyar szövetségi kapitány, Stefan Svitek csapata - mert ellenfélre várt. Nos, a nagy rivális CCC Polkowice lesz az ellenlábas a döntőben, ám a másik lengyel Euroliga-együttes csak meglepően nehezen, 3-2-vel jutott túl az Artego Bygoszcz együttesén, 16-án kezdődik a finálé.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus