Vegyes hétvége külföldön

Honti Katáék kiütéses győzelmet arattak, a Wisla - Quigley vezérletével - kosarakban fölöttébb szegény csúcsrangadót nyert Lengyelországban. Török földön szereplő honfitársnőink viszont - bár jól játszottak - vereséggel fejezték be mérkőzésüket - és az alapszakaszt. Nézzük a részleteket 

Kiütéses, több mint 60 pont különbségű győzelemmel kezdte a rájátszást Honti Kata csapata, amely a playoff első meccsén 94-33-mal gázolt át az Orvieto együttesén. A magyar válogatott csapatkapitánya 22 perc alatt 3/5-ös mezőnymutatóval 6 pontig jutott. Kiosztott 5 gólpasszt társainak, volt 1 lepattanója, valamint 2-2 szerzett és eladott labdája. 

Lengyelországban a középszakasz végén Wisla-Polkowice csúcsrangadót játszottak. A meccsen a két csapat együttesen sem érte el nemhogy a 100, de még a 90 pontot sem. A 45-43-as Wisla sikerrel végződő összecsapáson a Wisla Krakkó legeredményesebb játékosa a magyar válogatott honosított kosarasa, Quigley Alexandria volt a maga 14 pontjával (6/13 dupla, 0/1 tripla. 2/2 büntető). Leszedett 7 (1 támadó) lepattanót, volt 3 gólpassza, valamint 1-1 szerzett és eladott labdája. 

Török földön Vajda Nusiék ott fejezték be az alapszakaszt, ahol kezdik majd a rájátszást. A 4. helyen záró, s a tavaly még Sopronban kosarazó Shenise Johnsont foglalkoztató Istanbul Üniversitesi 84-71-re verte Nusi 5. helyre "befutó" csapatát, a Botas Adana együttesét. Vajda Anna 26 percet játszott és 2/3-as dupla-. 1/2-es tripla- és 2/2-es büntetőmutatóval 9/3 ponttal fejezte be a mérkőzést. Leszedett 5 (3 támadó) lepattanót, volt 1-1 gólpassza és szerzett labdája. Johnson egyébként 17 pontjával a győztes csapat legeredményesebb tagja volt. 

Horti Dóra csapata, a Canik 20 ponttal kapott ki Tarsustól. A 74-54-es vereség a legkevésbé sem a magyar centeren múlt, aki a maga 16 pontjával (7/12 dupla, 2/4 büntető) csapata legeredményesebb pontszerzőjének bizonyult. Lekapott 8 pattanót (1 támadó) és volt 3-3 gólpassza és eladott labdája.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus