Vereséggel kezdett a női válogatott

A még nem teljes kerettel felálló, Eb-re készülő női válogatottunk túl van az első felkészülési mérkőzésén Szlovénia ellen

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a csehországi Európa-bajnokságra készülő, irányító poszton erősen tartalékos női kosárlabda válogatottunk Székesfehérváron. Az ellenfél Szlovénia volt, s Stefan Svitek tartalékos együttese 13 pontos vereséget szenvedett Csapatunkból két irányító, a honosított, Törökországban bajnoki címet szerző, s válogatottunkhoz május végén csatlakozó Courtney Vandersloot, valamint a kisebb sérülést összeszedő Medgyessy Dóra hiányzott - tudósított az MKOSZ honlapja. 

Jól kezdtünk, Krivacsevics Tijana vezérletével 5-2-re elléptünk, de egy 7-0-s szlovén roham következett. Nagy-Bujdosó Nóra triplájával még 1 pontra feljöttünk, de a Maja Erkic-Sandra Pirsic duó révén elléptek a szlovénok.  

A második negyed egyértelműen ellenfelünké volt, nagyon érződött, hogy csak pár napja készül együtt a magyar keret. A szakasz közepén már csaknem 20 pont volt Szlovénia előnye, a félidő hajrájában Nagy Dóra és Nagy-Bujdosó Nóra villanásaival faragtunk a hátrányon. 

Bár szlovén kosárral kezdődött a második félidő, Fegyverneky Zsófia vezérletével egy parádés 13-0-lal 2 pontra feljött válogatottunk, majd a negyed végéig üldözte az ellenfelet. Nem az eredmény volt a lényeg, hanem, hogy mindenki lehetőséget kapjon, újra megszokja a válogatott játékát, a mérkőzés szituációt, így a záró etap ismét ellenfelünké volt. 

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/n6/?vlv1tsf5 

A két csapat ma ismét összecsap egymással. 

Magyarország - Szlovénia 64-77 (13-18, 17-25, 28-18, 6-16) 

Székesfehérvár, női válogatott mérkőzés.

Magyarország: FEGYVERNEKY 13/3, NAGY D. 7, Simon Zs. 4, KRIVACSEVICS 14, Nagy-Bujdosó 8/3. Csere: Szamosi 3, Horváth B. 3/3, Katona -, RAKSÁNYI 9/3, Zele 1, Határ -, Varga Zs. -, Licskai -, Dubei 2. 

Szlovénia legjobb dobói: Evans 17, Bariè 12/6, Oblak 11/3, Piršiè 11. 

Kipontozódott: Katona (36. perc), Szamosi (36. perc), Krivacsevics (40. perc). 
 

fotó: kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus