Világsztár Diósgyőrben

Az Aluinvent-DVTK Miskolc női kosárlabda csapatának legújabb játékosa Kacjarina Sznicina, a fehérorosz válogatott világklasszisa - számolt be a csapat hivatalos honlapja, a dvtk.eu.

A csapat hivatalos honlapjának beszámolója az új igazolásról:

A 29 éves 188 cm magas Kacjarina már 19 éves korában a bajnokok ligájában (Euroleague) játszott a Szentpétervár csapatával, és azóta minden évben vagy ebben a sorozatban vagy az Európa Kupában kamatoztatja kivételes képességeit. Az Európa Kupában 2010-ben a döntőbe vezette az orosz Orenburg-ot, 2013-ban pedig elődöntőbe a szintén orosz Vologda csapatát. Aktuális klubjaival fehérorosz, lengyel és francia bajnoknak is mondhatja magát, ez utóbbi címet az elmúlt szezonban szerezte a Montpellier színeiben.

Kacjarina a nagy fehérorosz generáció egyik legjobbja, a válogatott az elmúlt évtizedben stabil tagja a világelitnek. Négy Európa-bajnokságon szerepelt (2007-ben bronzérmet szerezve), de részt vett a pekingi Olimpiai Játékokon is. A néhány napja véget ért törökországi világbajnokságon Kacjarina az egész torna egyik legeredményesebb játékosa lett több mint 14 pontos meccsenkénti átlagával, többek között olyan világsztárokat megelőzve mint az amerikai Diana Taurasi és Tina Charles, a szerb Jelena Milovanović vagy az ausztrál Penny Taylor. Jellemző játéktudására, hogy a világbajnokságon csapata Kuba és Dél-Korea ellen is az ő utolsó másodpercekben szerzett hárompontos kosarával győzött.

- Örülök, hogy Miskolcra szerződhetek, nagy kihívás egy évről-évre fejlődő csapat hasznos tagjaként segíteni abban, hogy egy magasabb szintre lépjen a klub. Az Európa Kupában szeretnék legalább a legjobb 8 közé kerülni a csapattal, és bár erősek az ellenfelek, a magyar bajnokságban is az a célom, hogy egy fényes érmet hozzátegyek a gyűjteményemhez. Nagyon jó lelkes közönség előtt játszani, és örömmel hallottam, hogy a DVTK szurkolói ebben is Európa élvonalához tartoznak" - mondta Kacjarina Sznicina, az Aluinvent DVTK Miskolc új játékosa.

- Kacjarina posztján a világ egyik legjobbja, óriási erősítés, köszönjük a tulajdonosunknak, hogy lehetővé tette a leigazolását. Hatalmas nemzetközi tapasztalatával mind védekezésben mind támadásban vezére lesz a DVTK-nak, nagyon meg fogja nehezíteni az ellenfeleink helyzetét. Érkezésével lényegesen több taktikai variációs lehetőségem lesz, amit reményeim szerint hatékonyan ki is fogunk használni - nyilatkozta Maikel Lopez az Aluinvent-DVTK Miskolc vezetőedzője.

- Ezzel az igazolással gyakorlatilag teljes a keretünk, már csak egyetlen hely kiadó. Ki merem jelenteni, hogy ezzel a gárdával - három magyar válogatott és négy kiváló külföldi mellett Dubei és Horváth személyében a két véleményem szerint legtehetségesebb magyar fiatal is a vezetőedzőnk rendelkezésére áll - egyértelmű cél legalább a magyar bajnoki- és a kupadöntőbe jutás, de természetesen mindkét sorozatban nyerni is szeretnénk. Az európai porondon pedig minden idők legjobb diósgyőri szereplése az elvárás, kis szerencsével messzire juthatunk" - mondta Szabó Tamás, az Aluinvent-DVTK Miskolc ügyvezetője.

Az Aluinvent-DVTK kerete

Akik tavaly is a csapat tagjai voltak

Arad Zsófia
Bálint Réka
Czank Tímea
Dubei Debóra
Horváth Bernadett
Sikora Emőke
Szabó Brigitta
Szabó Petra

Új igazolások

Szécsi Orsolya
Italee Lucas
Romina Ciappina
Naignouma Coulibaly
Kacjarina Sznicina

Forrás, Foto, Slide - dvtk.eu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus