A PEAC-Pécs új légiósa focistaként kezdte

A PEAC-Pécs új amerikai hátvédje, Briana Roberson sok mindenről mesélt - előkerültek a kezdetek, az egyetemi évek, céljai, hogy mit tudott hazánkról ideérkezése előtt, és első pécsi élményei is.

A peacpecs.hu interjúja:

"Briana Roberson, a PEAC-PÉCS új amerikai hátvéd-irányítója első európai szezonját kezdi meg Pécsett. A Los Angeles melletti kisvárosból induló 170 cm-s kisember friss diplomásként érkezett a Stanford Egyetemről.

- Valójában Fullertonban nőttem fel és van egy hét évvel idősebb bátyám – mutatja be a kezdeteket, rögtön hozzátéve, hogy milyen sokat köszönhet eddigi életében a nagyon összetartó családjának, szüleinek, akik Pécsre is elkísérték, és itt töltöttek Bri-vel pár napot. - Egy kisvárosi középiskolába jártam, majd a Stanford egyetemre kerültem. Először nem kosárlabdáztam, hanem futballoztam, ugyanazt a focit játszottam, amit itt Európában. Ebben a sportban szereztem meg az alap gyorsaságomat, legalábbis ezt mondják rólam. Csak később, 14 évesen kezdtem el kosárlabdázni, de rögtön meg is szerettem ezt a játékot, ami azóta is nagy szerelem számomra.

- Hat évvel ezelőtt, 2011-ben behívót kaptál az USA korosztályos válogatottjába, amely a kontinensviadalra készült, amit végül ki kellett hagynod. Mit jelentett ez számodra?

- Maga az, hogy behívtak a válogatottba az óriási megtiszteltetés volt számomra. Így ennyi idő távlatából visszatekintve az maradt meg bennem, hogy mennyi mindenen mentem keresztül a dolog jó értelmében véve mindaddig, amíg a sérülésemből felépülve egészségesen vissza nem tértem a pályára. Rengeteg mindenre megtanított az élet abban az időszakban, de még pozitívabban tudtam visszatérni. Azt is elmondhatom, hogy az akkori sérülés már teljes egészében a múlté. Nem maradt meg belőle meg semmi más, csak az hogy mennyit erősödtem, amíg Isten segítségével talpra álltam. Az, hogy később a Stanford Egyetemre kerültem és ott kosárlabdázhattam, hasonlóan óriási dolog volt számomra, mint a válogatott behívója."

Roberson az interjú további részében arról is beszélt, hogy mire a legbüszkébb a stanfordi éveiből, hogy mit adott számára az egyetem a kosárlabdázáson kívül, hogy mit tudott Magyarországról, mielőtt ide érkezett volna, hogy milyen hosszútávú céljai vannak, illetve hogy mik az első pécsi benyomásai.

Az interjút teljes egészében ezen a linken olvashatjátok el!

Forrás, Foto - peacpecs.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus