A sérültek is vállalták a játékot a PEAC-Pécsben

A PEAC-Pécs női kosárlabdacsapata ugyan kikapott szerda este hazai pályán a Besiktastól az Európa-kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, Raksányi Krisztináék azonban így is nagy tapsot kaptak szurkolóiktól.

Megérdemelték! Zseljko Djokics együttese ugyanis nagyon szerencsétlen periódusban találkozott a törökökkel, hiszen az első számú irányító, a rutinos ausztrál Natalie Hurst bokasérülése miatt nem léphetett pályára, hiányzott Kiss Virág is, két meghatározó ember, a csapatkapitány Raksányi, valamint a szerb válogatott Nevena Jovanovics pedig sérülten vállalta a játékot. Előbbin látszott, hogy járni, sétálni alig tud – ennek ellenére futott, védekezett, kifacsart magából mindent.

– Mindenképpen játszani akartam, segíteni szerettem volna a társaimnak – mondta a PEAC-Pécs válogatott játékosa. – Fájdalomcsillapítóval léphettem csak pályára, s bár tudtam, hogy nincs minden rendben, a védekezést így is meg kellett csinálnom.

Támadásban bizony jobban látszott rajta, hogy komoly sérüléssel bajlódik, s nincs edzésben: sorra perdültek le a labdák a gyűrűről a dobásai után.

– Nem volt jó ezt megélni, de úgy voltam vele, ha nekem nem is jönnek össze a dolgaim, majd talán másnak sikerül betalálnia – tette hozzá Raksányi.

A pécsiek legjobbja a szerb center, Tina Jovanovics volt, aki 21 pontot dobott.

A nyolcaddöntő első mérkőzését 63-56-ra nyerte meg a Besiktas, amely így közel került a továbbjutáshoz. A visszavágóra jövő csütörtökön kerül sor Isztambulban – ha a pécsieknél addigra felépülnek a sérültek, nincs még lefutva ez a párharc!

Foto, Slide - peacpecs.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus