Az irányítás lesz Tijana Cukic feladata Pécsett

A PINKK szerb légiósa korosztályos és felnőtt válogatott, aki a Vajdaságban született. 

A pinkk.hu készített interjút a csapat új játékosával - Tijana Cukic válaszolt a kérdésekre.

Ajánlólevélnek, alapból nem rossz, ha valaki Szerbiában tanulta meg a kosárlabdázás alapjait. Márpedig a PINKK Pécsi 424 egyik új játékosa, Tijana Cukic onnan származik. Szóval a bizalmat nyugodtan megelőlegezhetjük a korábbi korosztályos válogatott kosarasnak, aki már bekerült hazája felnőtt nemzeti együttesébe is. Az irányítás lesz a fő feladata a csapatban.

Tőlünk délebbre, Szerbiában komoly hagyományai vannak ennek a népszerű sportágnak.

Ami, valljuk be - engem is megfertőzött. A Vajdaságban, Zrenjanin városában (magyarul Nagybecskereken) születtem, 1996-ban. Harmadik osztályos voltam, amikor egy kisebb településen megismerkedtem a sportág alapjaival. A nevelőegyesületem a Naftgas Elemir volt

Aztán elindultál a nagyvilágba?

Azért kisebb ugrásokat képzeljünk el az elején. Amikor 14 éves lettem, leigazolt a Vrbas Medela együttese. Ott hat szezont töltöttem el. A korosztályos válogatottban is számítottak rám, idővel pedig meghívtak a felnőtt szerb női válogatottba.

Ez elég komoly elfoglaltság egy fiatal hölgynek.

Nekem azonban nem köti le minden energiámat. Emellett ugyanis tanulok, egyetemista vagyok. Sport és turizmus szakra járok.

Ide viszont nem kirándulni jöttél!

Hanem kosárlabdázni, méghozzá nagyon komolyan. Irányítóként vagyok bevethető. A 173 centméteres magasságommal nem vállalhatok nagyon más feladatkört. Nyilván, kettes poszton sem jövök zavarba, de bedobónak már kicsi lennék, ezt könnyű belátni.

Jó lesz nekünk ez így, ahogyan mondod. De mit teszel, ha véletlenül akad szabadidőd?

A legkedvesebb foglalatosságom az olvasás. Amúgy, még mielőtt megkérdeznéd, nagyon jól érzem magam Pécsett, megkedveltem a csapattársaimat is. Egy valaki hiányzik, de ő nagyon. Méghozzá a barátom. Természetesen a családomat sem hagyhatom ki ebből a körből, úgyhogy néhány személyt szívesen hoztam volna magammal Magyarországra.

fotó, forrás: pinkk.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus