Bravúrgyőzelem bravúrkosarakkal

Kiélezett, kritikus pillanatokban lépett elő női kosárlabda válogatottunk vezéregyéniségévé a Sopron centere, Határ Bernadett Litvánia ellen

Kiélezett, kritikus pillanatokban lépett elő női kosárlabda válogatottunk vezéregyéniségévé a Sopron centere, Határ Bernadett a litvánok elleni, az Európa-bajnokságra való kijutás szempontjából kulcsfontosságú miskolci selejtezőn. A bravúrkosarakat is szerző középjátékossal Botár László beszélgetett a mérkőzésről.

- Gratulálunk a remek játékodhoz! Eddigi pályafutásodat tekintve mondhatjuk, hogy életed mérkőzését játszottad?

- Talán igen - felelte némi habozás után Határ Betti. - Valóban ilyen fontos találkozón még nem sikerült ennyit hozzátennem egy értékes sikerhez.

- Csereként léptél pályára. Petronyte, a litván center előtte nagyon ficánkolt. Székely Norbert inkább védekező feladattal küldött pályára, vagy támadásban várt extrákat tőled?

- A védekezés volt az elsődleges. Videóztunk, külön kitértünk Petronyte játékára, de már a magyarországi Eb-n és az Euroligában is játszottam ellene, tehát nagyjából tudtam, mire számíthatok.

- Az első dobásod gyönyörűen beesett. Ez sokat számított, közrejátszott abban, hogy később ilyen remekül ment a játék?

- Igen, a játékomban egyelőre még sokat számít, hogy sikerül-e az első dobás, azonban tudom, hogy ez nem szerencsés, a jövőben szeretném függetleníteni magam az első dobás sikerességétől.

- Ünneprontó felvetés következik: a harmadik negyedben, amikor nagyon elléptünk, egy ítélet után dühösen a földhöz vágtad a labdát, és technikait kaptál, ami valóságos láncreakciót indított el...sokaknak egyébként tetszett ez az érzelemnyilvánítás, a csapatnak azonban nem biztos, hogy jót tett...

- Nagyon nagy butaságot csináltam, egy profi játékos nem veszítheti el így a fejét. Két hibát ítéltek gyorsan ellenem, egyiket sem éreztem faultnak. Ahogy a többiek, én is nagyon szerettem volna nyerni, elveszítettem a fejem, nagyot hibáztam - megbűnhődtünk érte, a csapat is, én is.

- Ebből a lelkiállapotból azonban sikerült felállnod, a hajrában egészen váratlan bravúrkosarakat szereztél. Egyszer a palánk alól visszapörgetve a labdát, másszor hátrafelé elugorva. Honnan jöttek ezek a parádés megoldások?

- Nem sokat gondolkodtam, az lebegett a szemem - és minden csapattársam szeme - előtt, hogy megnyerjük a meccset, és bennem még ott volt, hogy a technikai után javítsak, s hogy annak ellenére, azzal együtt is nyerjünk. Nem nagyon szoktam pályán lenni a végjátékokban, ez egy ízben meg is mutatkozott, de szerencsére a csapat tudta korrigálni.

- Mit gondolsz, ez a meccs áttörés lehet a karrieredben, rendszeresen lehet számítani hasonló teljesítményekre?

- Minden meccs más, most szerencsére kijött nekem a lépés, de nem hiszem, hogy érdemes ebből túl messzemenő következtetéseket levonni. Visszatértem Sopronba, itt, a klubban próbálok úgy dolgozni, hogy tovább lépjek előre, hogy idővel rendszeresen, folyamatosan meghatározó játékos, igazi profi kosárlabdázó legyek.

Fotó - origo.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus