Mit várnak a résztvevők a hétvégi női A-s meccsektől?

Körkép: hangolódjunk a női NBI/A-csoport ma este következő harmadik fordulójára a résztvevők szavaival, videós interjúival

A játéknap legpikánsabb összecsapása, a PINKK-PEAC mérkőzés 20 órakor kezdődik. A PEAC vezetőedzője, Gabriel Carrasco így nyilatkozott (peacpecs.hu): 

 - Mától már nem számít az MTK elleni összecsapás, csak a PINKK-meccs számít, csak az jár az eszünkben. Jelenleg a PINKK elleni találkozó a mérkőzések mérkőzése a számunkra – árulta el a vezetőedző, aki már hallott a két csapattal kapcsolatos történetekről: - Több mindent hallottam már a két csapat párviadaláról, de az egyetlen dolog, amit igazán fontos tudnom, hogy ez egy derbi. A derbik pedig mindig különlegesek, az effajta rangadókra pedig nem lehet úgy tekinteni, mint egy átlagos mérkőzésre. Mi, a stáb és a játékosok úgy fogunk tekinteni erre a mérkőzésre, mint a legfontosabbra mindegyik közül. De nem elsősorban a PINKK miatt, hanem mert ez a következő meccsünk. Az a filozófiánk, hogy mindig csakis a soron következő feladatra koncentrálunk, semmi másra.

A másik négy összecsapáson egyaránt 18 órakor dobják fel a labdát. A bajnok Sopron a nyáron megerősödött ZTE gárdáját fogadja. Hazai részről Yvonne Turner nyilatkozott a wb-sopron.com-nak, a vendégeknél a soproni közeget jól ismerő másodedző, Horváth Zsófia mondta el gondolatait a ztenkk.hu kamerái előtt:

A tavalyi szezon két jól szereplő gárdája találkozik a Cegléd-DVTK mérkőzésen. A vendégeknél Stefan Svitek és Zele Dorina osztotta meg a gondolatait a mérkőzésről, amelyről a dvtk.eu készített egy rövid összefoglalót:

A ceglédiek Facebook-oldaluk tanulsága szerint oldott hangulatban készülődtek az összecsapásra, két videós anyagukban Nagy-Bujdosó Nóra mutatta be Zsóvár Orsolyát, Kányási Vera pedig Lelik Rékát

A Győr gárdája a Vasashoz látogat, Völgyi Péter így értékelt a gyorikosar.hu-n: 

A fővárosi csapat fiatal magyar játékosokból és jó képességű légiósokból áll, így cseppet sem vár ránk könnyű mérkőzés. Ennek ellenére természetesen nem lehet más a cél, mint a győzelem megszerzése. Nem titok, fél szemmel azért már a jövő szerdai Európa-kupa-rajtra is figyelünk. Szeretnénk a győzelem mellett olyan dolgokat is gyakorolni élesben, amire esetleg a nemzetközi meccsen, illetve a jövő hétvégi Sopron elleni rangadón szükségünk lehet.

A Vasas vezetőedzője, Földi Attila a vasasbaket.hu-nak beszélt az esélyekről:

Ma rendezik az MTK-BEAC derbit is. A BEAC honlapja ezt várja a meccstől:

Számunkra a legfontosabb feladat, hogy sokkal pontosabb, precízebb játékost kell nyújtanunk, mint azt tettük a Vasas ellen. Hiába nyertük meg szerdán a lepattanócsatát, ha mindeközben harminc eladott labdánk volt, köztük nem egy a saját palánkunk alatt. Mindenképpen javulnunk kell hatékonyságban és pontosságban ahhoz, hogy nyílttá tudjuk tenni a mérkőzést. Ha ez sikerül, akkor egy várhatóan magas hőfokú csatában esélyt teremthetünk magunk számára a győzelemre.

Az MTK Facebook-oldalán Szabó Flóra beszélt az esélyekről:

 

fotó: vasasbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus