Rasheed Rita is aláírt Miskolcon

A magyar válogatott bedobó is csatlakozott társaihoz - elmondása szerint megszerette a várost és többieket is, jól érzi magát a DVTK-nál.

A játékos aláírását követően a dvtk.eu-nak nyilatkozott:

Sikerült magad kipihenni?

-    Igen, szerencsére jutott időm nyaralásra is, a családdal is és a barátokkal is eltöltöttem némi időt, és azt hiszem, most már elárulhatom, hogy pár nappal ezelőtt eljegyeztek, így most nagyon nagy a boldogság. Kosárlabdához nem nagyon nyúltam, de az edzéseket néhány hete elkezdtem én is, így már nagyon várom, hogy elkezdődjön a felkészülés.

Négy hónapot játszottál eddig Miskolcon, közben szereztél két ezüstöt a csapattal. Ezek szerint sikerült meggyőznöd a vezetőket arról, hogy érdemes téged marasztalni?

-    Én úgy gondolom, hogy igen, de szerencsére ők is így gondolták, másképp nem tudnánk most beszélgetni. Megszerettem a várost, a szurkolókat és a csapattársakat is. Örülök, hogy a DVTK-ban folytathatom a pályafutásom. Nagy motiváció számomra, hogy játszhatok majd az Európa Kupában, de a bajnokságban is szeretnék minél jobb teljesítményt nyújtani, ezért is szerettem volna maradni. Szerencsére nem volt nagy játékosmozgás, ez előnyünkre válhat.

Tényleg ennyit jelenthet, hogy együtt marad a gárda tavalyi gerince?

- Ez nagyon nagy pozitívum. Amikor Győrben játszottam, akkor bár az ország minden pontjáról érkeztek a játékosok, mégis olyan csapat jött össze, akik sokáig együtt játszottak máshol, ez látszott is a játékunkon. Régebb óta ismertük egymást, barátnők voltunk, ez nagyon sokat számít. Ezt érzem most Miskolcon is.

Igen ez látható most is, és látható volt tavasszal is, hogy egy nagyon jó szellemű társaság jött össze, akik a szabadidejük nagy részét is együtt töltik.

-    Egy csapatnál sem kötelező az, hogy a pályán kívül is jó legyen a kapcsoltat játékos és játékos között, ez vagy kialakul, vagy nem. Miskolcon eddig egyszer sem éreztem olyat, hogy falra másznék egy csapattársamtól. Szerencsére nem csak a magyar lányok, hanem a légiósok is partnerek voltak.

A csapat céljait nagyjából már ismerjük, a rendkívül megerősödött Sopron és PEAC ellenében nagyon nehéz lesz döntőbe kerülni, de kíváncsi lennék arra, milyen egyéni céljaid vannak a következő egy évre?

-    Mindig a csapat érdekei az elsők. Én azon leszek, hogy amiben esetleg kicsit gyengébbnek érzem magam, abban javulni tudjak, a hibáimat kijavítsam, és hasznára legyek a csapatnak is. 26 éves vagyok, nem számítok már fiatal játékosnak, de remélem, hogy tudok még fejlődni.

forrás: dvtk.eu
fotó: boon.hu
slide: eszak.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus