A Vasas ifjú hátvédje nagyot lépett előre

Ondima Olivért, a Vasas U17-es gárdájával az EYBL F8-ba ismét bejutó hátvédet Litvániában a mieink legjobbjának választották, őt kérdeztük

Az EYBL alapszakaszának utolsó tornáján nem volt egyszerű feladatotok, hiszen két vezéretek, Lewis Chester és Bordács Soma nélkül kellett meccseket nyernetek a legjobb litván csapatok ellen Kaunasban, hogy kvalifikáljátok magatokat a Szuperdöntőre. Mi volt szerinted a mostani siker kulcsa ilyen helyzetben?

Szerintem azért is tudtunk nyerni, mert nem görcsöltünk rá arra, hogy mindenképp győznünk kell, csak élveztük a játékot és csapatként dolgoztunk. Tiszteltük az ellenfeleinket, viszont nem féltünk tőlük, azzal természetesen már előzetesen is tisztában voltunk, hogy a két vezérünk, illetve az időközben szintén lesérülő Völgyi Marcell nélkül, ezért nekünk kellett többet vállalnunk és meghatározó szerepet betöltenünk. A Szuperdöntőre pedig ugyanilyen mentalitással szeretnénk elmenni.

Ahogy azt ki is emelted, nem volt ott a posztodon a kezdőirányító. Hogyan készítetted fel magad fejben a mostani extra feladatokra? Illetve a szakmai stáb mire hívta fel a figyelmedet ezzel a helyzettel kapcsolatosan?

Az igazat megvallva az volt bennem, hogy menjünk nekik, aztán lesz, ami lesz, de így azért voltam olyan nyugodt is egyben, hogy fejben képes tudtam lenni a megfelelő koncentrációra. Az edzőnk, Saeed Armaghani elmondta, hogy most eljött az idő számomra, hogy bizonyítsak, meg kell mutatnom, hogy mit tudok.

A saját játékodat milyennek láttad? Miben volt jobb vagy másabb, mint korábban?

Szerencsére kevesebb hibával játszottam, persze becsúszott néhány eladott labda, de nem vészesen sok. Többször próbáltam betörni, illetve védelmet bontani, sokszor leütésből bele is álltam a dobásokba, vagy végig vittem ziccerig. Gólpasszból érzésem szerint adhattam volna többet is, de a statisztikák alapján abban is produktívabb voltam, mint korábban. Lényegébe véve elsősorban szerettem volna gyorsítani a játékot és ez szerintem össze is jött.

A posztodon van több, igencsak sokra taksált hátvéd a Vasasban. Hogy érzed, a korosztályban fiatalabbként mennyire tudsz tőlük dolgokat eltanulni, hogyan segítik ők a te fejlődésed, illetve milyen mértékben tudsz érvényesülni, amikor teljes az U18-as csapat?

Mivel fizikálisan erősebbek nálam és érettebbek is, ezért muszáj volt keményednem és edzéseken bátran "nekik mennem", ütköznöm. Kiss Barna passzaiból sokat igyekszem ellesni, de mindenki mástól tudok átvenni számomra is hasznos dolgokat. Amikor pedig pályára kerülök, tisztázott a szerepem, hiszen a gyorsaságomat kihasználva a betörés-kiosztásokkal kell kiszolgálnom a társaim, illetve a kinti dobásokat elvállalnom.

Köszönjük az interjút!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus