Amerikai álom - 2. rész

Az augusztus végi, kezdő epizód után új blogbejegyzéssel jelentkezik élete első Egyesült Államokbeli kosárlabda szezonjára készülő Golomán György! A magyar kosárlabdázás legnagyobb tehetsége mesél az egyetemi kérőiről, az NCAA-s csapatok meglátogatásának módjáról, az együttesénél folyó munkáról.

Sziasztok! Köszöntöm a kezdő5.hu olvasóit! Az utolsó bejegyzésem óta sok dolog történt velem. Van pár érdeklődő egyetem, akik szeretnének a játékosuknak tudni a következő szezonra. Itt említhetjük a New Mexicót és a Davidsont, akiknek a legkomolyabbak a szándékaik. A Richmond visszavonta az ajánlatát, mert egy másik játékosnak adták ki az ösztöndíjat, aki már most eldöntötte, hogy ott szeretne játszani a következő szezontól, így ők kiestek a számításból.

Múlt szombaton estem túl az ACT vizsgámon, ami nagyjából az itthoni érettséginek felel meg. Ennek a pontszámait nézik az egyetemek és ezen pontok alapján döntik el, hogy kit vesznek fel és kit nem. Nekem sürgős volt, hogy kapjak egy pontszámot, mert ez jogosít fel arra, hogy mehessek megnézni egyetemeket, úgynevezett "official visit"-re, ahol az adott iskola fizet mindent és általában egy heveget töltenek el az adott intézménynél a játékosok. Remélhetőleg jövő héten meg is kapom a pontjaimat és elkezdhetem tervezni, hogy melyik egyetemet mikor fogom meglátogatni.

Az iskola egyre jobban megy, már nagyjából belerázódtam az itteni iskolarendszerbe, a nyelvvel is egyre kevesebb a gond.

A bajnokság még nem kezdődött el, majd november elején lesz a rajt. Jelenleg továbbra is az egyéni képzéseké és az erőnlété a főszerep, valamint a csapatedzéseken főleg szabad játék van, amihez szinten hozzá kellett szokni, mert ez egy teljesen más kosárlabda kultúra mint az európai, más dolgokra helyezik a hangsúlyt.

Összességében továbbra is minden rendben, kitűnően érzem magam, a fogadócsaládom nagyon kedves, mindenben segítenek.

Köszönöm a figyelmet! Hamarosan ismét jelentkezem!

Sziasztok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus