Amerikai álom - Golomán döntésének háttere

Mint arról egy hete már beszámoltunk, Golomán György a UCLA játékosa lesz 2014 nyarától, ugyanis ösztöndíjat kapott az egyetemi rekordbajnoktól. A körmendi nevelésű, 17 esztendős magasember arról mesélt, mi történt a Davidsonnál, illetve a UCLA-n töltött látogatásakor, milyen tapasztalatokat, benyomásokat szerzett, mi alapján választott, illetve hogy milyenek az edzések a Sagemont középiskolában.

"Körülbelül 3-4 hete megkezdtem látogatásaimat az ösztöndíjat ajánló egyetemeken. Elsőként a Stephen Curry-féle Davidsonon töltöttem el egy hétvégét, ahol bemutattak mindent, amit tudni kellett az egyetemről. Részt vettem egy egyetemi előadáson, megismerkedtem a csapattal, és így tovább. Nagyon tetszett a hely, gyönyörű egyetem, az edzői stáb is kiváló volt, de mivel ez volt az első látogatásom és tudtam, hogy a következő hétvégét Kaliforniában a UCLA-n tölthetem el, nem mondtam nekik semmit, csak annyit, hogy most még nem vagyok kész döntést hozni, továbbá kíváncsi vagyok más egyetemekre is.

A következő hétvégén - ahogy említettem - Los Angelesbe utaztam, ahova az egyetem meghívta édesanyámat is, így ez egy remek lehetőség volt, hogy találkozhassak vele két hónap után, valamint Ő is láthatta élőben a környéket. Los Angeles gyönyörű, az egyetem is nagyon tetszett és határozottan jobbnak tartottam, mint az előzőt. Megnézhettünk két edzést, körbevittek minket nemcsak a UCLA területén, hanem az egész városban is, beleértve Beverly Hillst és Hollywoodot. A felszerelések és az egész rendszerük félelmetes, például egy átlagos edzésen a 15 játékos mellett minimum 15 ember vesz részt, akiknek külön-külön megvan a saját feladata. Így a távozáskor nehéz lett volna nekik nemet mondani, tudva, hogy az NCAA egyik legnagyobb nevű csapatáról beszélünk, ami az egyik legjobb konferenciában foglal helyet (egy konferenciában Rosco Allenékkel), és tanulmányilag a világ tíz legjobb egyeteme közé sorolják. Nagyon boldog vagyok, hogy megadatott ez a lehetőség és biztos vagyok benne, hogy nem fogom megbánni a döntésemet.

Köszönöm szépen mindenkinek, akik valamilyen módon segítettek nekem, akik nélkül nem érhettem volna ezt el. Hencsey Tamásnak, Németh Istvánnak és természetesen a családomnak, akik mindig, mindenben támogattak.

Alig két hete edzünk komolyabban a csapattal, ahogy már korábban is említettem, az év elején egyéni edzések és erőnlét volt előtérben. Az edzések hangulata teljesen más. Eleve minden edzés két, két és fél órás, de ami a legjobban eltér, az a játékosok hozzáállása. Egy átlagos edzésen mindenki 100%-osan felpörgeti magát, folyamatosan koncentrálva dolgozik, és a legjobbat akarja kihozni magából. Az első meccsünk november 12-én lesz." - írta Golomán.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus