Milánóban a Vasas: a 3-4. nap és értékelése

Ma délelőtt a hetedik helyet egy szép, bő 30 pontos győzelemmel megszerezve fejezte be milánói szereplését a Vasas Akadémia U17-es csapata a nyolc csapatos olaszországi tornán. A pasarétiek utolsó két találkozójának összefoglalói mellett újra megszólaltattuk a szombati All-Star Gála egyik dobóversenyét megnyerő, s a második nap legjobbjának választott Kozma Norbertet, valamint a negyedik derbi egyik hősét, Mokos Dánielt is.

Kozma Norbert, az All-Star Gála "Autó", azaz kiütős versenyének győztese így látta a történteket:

A viadal egyik favoritja és későbbi döntőse, a szlovén Olimpija Ljubljana ellen sok szép dolgot mutattatok és a viszonylag nagy különbség ellenére is helyt álltatok. Minek volt köszönhető a korábban mutatottakhoz képest látott feljavulás szerinted?

Összeállt a játékunk a rossz kezdés után és ezzel tudtunk visszajönni, főleg amikor le tudtuk rohanni az ellenfelet és könnyű kosarakat szereztünk.

Neked is kijött a lépés ezen az összecsapáson. Hogy érzed, miért ment jobban, mint korábban?

Eddig úgy érzem, hogy a saját elvárásaimnak megfelelek, sőt, talán fölötte is vagyok a tornán. Többet is játszottam, mint szoktam, ez jó lehetőséget is adott a bizonyításra. Szeretném ezt a szintet a  későbbiekben is tartani.

Hogy tetszik maga a torna?

Nagyon hangulatos és színvonalas, minden meccs viszonylag szorosan alakul, valamint érződik is, hogy itt igazán jó csapatok szerepelnek.

Milyen volt a Milano - Maccabi Euroliga derbit 20 ezer emberrel együtt a helyszínen végignézni? Voltál már korábban hasonló meccsen élőben?

Nem, ez volt az első Euroliga meccs, amit élőben, a helyszínről láthattam. Nagyon tetszett maga az atmoszféra és nagyon szívesen játszanék ilyen szinten, illetve körülmények között.

Szombat este te nyerted a kiütős dobóversenyt az All-Star Gálán, amihez mi is gratulálunk. Hogy élted meg ezt a sikert, valamint mi volt a véleményed erről a kis gáláról?

Így még jobban tetszett, egyébként is nagy pozitívum, hogy ennyien eljöttek megnézni. Azért választottak engem a csapatból, hogy képviseljem a Vasast, mert jó dobónak számítok és büntetőzni is biztos kézzel tudok, szerencsére ezt a versenyen is tudtam hozni.

Mokos Dániel, a szombati nap kulcsembere is megszólalt:

Hogy láttad a Sabonis elleni meccseteket belülről?

Úgy érzem, hogy a csapat addigi legjobb teljesítménye volt a litvánok elleni itt Milánóban. Szokás szerint rosszul kezdtünk, s ezt a hátrányt toltuk magunk előtt a maradék időben. A védekezésünk nagyon jól működött, persze sok eladott labdánk is volt, de szereztünk is hasonló mennyiségűt, ennek köszönhetően pedig lényegébe véve egál lett a 2-3-4. negyed, csak az elsőben maradtunk alul. Az is sokat számít, hogy jól dobtunk, örülök neki, hogy nekem is jobban ment és a hibáim ellenére pontokkal is tudtam segíteni a csapatnak.

5-8. helyért:

Sabonis BC - Vasas 81 - 72

1-12-vel kezdett a csapatként 26 labdát eladó, de 26-ot (!) is szerző Berényi-legénység, mely főleg támadó-lepattanózásban jeleskedett a derbi hátralévő részében és még át is tudta venni a vezetést a második félidő derekán, ám kulcspillanatban ziccert hibáztak a pasarétiek négy egységnyi hátrányban két perccel a lefújás előtt, amit egy jó litván tripla követett, ez után már nem marad sansza a 14 pontos, 5 labdát szerző Mócsán Bálint húzta magyar alakulatnak.

Apró szépségtapaszt jelenthet, hogy a Mokos Dániel (8 pont, 5 szerzett labda) irányította Vasas kiváló ellenfelével szemben játszotta addigi messze legjobbját és a tapasztalatszerzés szempontjából minőségi élményekkel gazdagodtak Kiss Barnáék.

Dobók: később

7. helyért:

Vasas Akadémia - CB Cornella 85 - 53

Miután esélyesként három ponttal kikapott a csoportmeccsek során a 11 játékossal köztük két vendéggel, Mócsán Bálinttal (MAFC) és Denis Adegbitével (Alba Fehérvár) érkező budapestiek, mindenképp komoly visszavágási vággyal léptek pályára a korai, reggel 9:30-kor kezdett összecsapáson.

Az első negyedben még nem jött ki a két gárda közti reális különbség, ám a korán kétszámjegyű dobóteljesítményig jutó Szanthoffer és a megint mesterien irányító Kozma főszereplésével a középső két játékrészben gyakorlatilag lelépte a hitüket vesztő spanyolokat a Berényi-alakulat, mely a magát megint megszóró Mócsán hathatós segítségével korán el is döntötte az érdemi kérdéseket és elégtételt vett vereségéért, továbbá nem mellesleg jó szájízzel fejezhette be a tornát, melynek döntőjét ezekben a percekben a Vasassal korábban egy négyesbe sorolt Milano - Olimpija Ljubljana páros játssza.

Dobók: később

A szombat esti All-Star Gálán két Vasasos játékos, Boros Márk (2 pont) és Mócsán Bálint (3/3 pont) is kezdőként kapott szerepet az összesen 10 perces találkozón, Joel Nshimbát viszont érdemtelenül lepontozták a zsákolóversenyen, melyet végül a hazaiak egyik kivételes tehetsége nyert meg. A speciális páros dobóversenyen Siklós Olivér a Milano fiatal fotóshölgyével közösen indulva az első körben esett ki, viszont népes mezőnyben hódította el az első helyet a kiütős büntető/tripla versenyszámban a tornán is kiváló teljesítményt nyújtó Kozma Norbert. A tripladobó versenyt egy nappal korábban, még a Milano - Maccabi derbi félidejében rendezték, ott 15-ből nyolc találattal második lett Mócsán Bálint.

Fotó: mkosz.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus