Rudner Gábor a barcelonai Jordan Brand Classic élményeiről!

A legjobb tízbe ugyan nem sikerült eljutnia, de óriási élményekkel gazdagodott Rudner Gábor. A Vasas Akadémia fiatalja a Jordan Brand Classics-on vendégeskedett Barcelonában. A kemény edzések mellett arra is jutott idő, hogy meglátogassák a Camp Nou-t is.

Hatalmas élmény volt! – vágja rá Rudner Gábor, a Vasas 16 éves játékosa, aki a hétvégén Barcelonában járt, a Jordan Brand Classics-on. A tehetséges kosárlabdázót még februárban választották ki a Nike szervezte rangos tehetségkutató táborba, ahol összesen negyvenen mutathatták meg, mit tudnak - írja a az utanpotlassport.hu portál a békéscsabai illetőségű kosarassal készített interjújának első bekezdésében. 

A rendezők nem kímélték őket. Rudner pénteken, korai géppel – müncheni átszállással – indult a katalán városba. A reptéren már várták és vitték is a Barcelona edzőközpontjába. Ebéd és némi pihenő után az amerikai és spanyol edzők délután kemény edzést vezényeltek.

A tempó és a hajtás a hétvégén sem csökkent. Szombaton, a reggeli edzésen a technikai elemeken volt a hangsúly, a délutánin főleg labdás gyakorlatok szerepeltek. Ekkor csapatba rendeződve már egymás ellen is játszottak. A kettő között ellátogattak a Camp Nouba, ami nagy élmény volt Gábornak, a focicsapatok közül ugyanis a Barcelona a kedvence.

Vasárnap reggel három-három elleni játék és dobásgyakorlatok vezették fel a délutáni éles meccseket. Az edzőközpontból ezzel párhuzamosan a Barcelona kézilabdázóinak és kosárlabdázóinak impozáns csarnokába, a Palau Sant Jordiba tették át a székhelyüket. Négy csapatban két-két meccset játszott mindenki, majd kiválasztottak húsz játékost, akik újabb mérkőzésen léphetett pályára. Közülük utazik a legjobb tíz áprilisban Brooklynba. Rudner „nem élte túl” az első felezést, és mikor erről kérdezem, a hangjából, bizony, szomorúság érződik.

– Némiképpen csalódtam – mondja a fiatal kosaras. – Végigdolgoztam a négy-öt kemény, két, két és félórás edzést, mindent beleadtam, sajnálom, hogy nem sikerült. Az egymás elleni játékban jól ment, de azoknak, akiket kiválasztottak, még jobban. Ettől függetlenül nem vagyok elkenődve. Óriási élmény volt, és ez a legfontosabb, amit el tudok mondani.

Azért kíváncsiak voltunk, milyen tapasztalatokkal utazott haza, mert kiemelte: rengeteget tanult. Úgy érzi, az amerikai edzőknek köszönhetően egész más játékfelfogással találkozott. Végig hajtották őket, senki nem alibizett – mondjuk, ki is akart volna?. Fegyelem és szigor jellemezte a barcelonai napokat, ugyanakkor mindvégig bíztatták is őket. Amikor látták, hogy néhányan fáradnak, összegyűjtötték és motiválták őket, és ők egymást is spannolták. Pályán és pályán kívül is nagyon jó volt a hangulat, bár több kortársát korábbról ismerte, újabbakkal is kötött barátságot.

Olyan labdás vagy nyújtási gyakorlatokat is látott, amelyeket mostantól biztosan alkalmaz. Pozitív visszajelzésnek amúgy sem volt híján: akadt edző, aki külön odament hozzá, hogy elmondja, nagyon tetszik neki a játékfolfogása és a mentalitása.

– Sok sráccal összebarátkoztam, rengeteget tanultam és tapasztaltam. Ha tehetném, bármikor újra mennék – összegez.

Forrás: utanpotlassport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus