100 fölött a bajnok és az ezüstérmes

Többnyire elég egyoldalú mérkőzésekkel folytatódott a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság a hölgyeknél. A bajnok TFSE, az ezüstérmes Debrecen, valamint a negyedik helyen záró Közgáz is 100 pont fölé jutott.

NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG, NŐK

Keleti csoport

Debreceni Egyetem - Nyíregyházi Egyetem 111-5 (29-0, 30-5, 25-0, 27-0)
Debrecen, Kossuth Lajos Gimnázium 30 néző. V: Bács Cs., Kisházi B.

Debreceni Egyetem: Szabó R., Gál, KERNÁCS 18/6, Papp, Foltin 6. Csere: Gaszner 12/6, Új 10, SZABÓ G. 33, MEZEI16, RADVÁNYI 16, Jávor Edző: Kovács Imre.

Nyíregyházi ESE: Tóth Sz. 1, Molnár, Papp 2, Szabó 2, Székely. Csere: Beck, Bakó, Tóth B., Deák, Lizák. Edző: Hegedűs Ferenc.

Már a mérkőzés elején látszódott a két csapat közti különbség. Erős kezdést produkált a Debreceni Egyetem csapata, az első negyedben pontot sem engedve ellenfelének. A mérkőzés előre haladtával a két csapat közti különbség folyamatosan nőtt. Míg a debreceniek különböző taktikai elemeket gyakoroltak, megfelelő játéklehetőséget biztosítva minden játékosuknak, addig a nyíregyházi csapat az utolsó pillanatokig nagy küzdéssel, rendkívül szimpatikus hozzáállással próbált helytállni jóval erősebb ellenfele ellen.

Kovács Imre: - Egy szimpatikus nyíregyházi csapat ellen sikerült győzelmet aratnunk. Gratulálok a csapatnak.

Hegedűs Ferenc: - Teljes átalakulás után, abszolút kezdő csapattal vágtunk neki a mérkőzésnek. Ha jobban koncentrálunk és bedobjuk üres ziccereinke,t több pontig és ezzel nagyobb sikerélményig sikerül eljutnunk.


Közgáz - EKE EVSI 121-39 (36-12, 34-8, 22-8, 29-11)
Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, női keleti csoport, Kinizsi u., 30 néző. V.: Major, Gaál.

Közgáz: KATONA B. 11, BALOGH E. 14, FARKAS F. 22, DOKTOR 19, Abaházy 7. Csere.: KAPORNAI 22, Strupka 8, LANTOS 18. Edző: Németh Kata.

Eger: Zsoldos 8, SURMANN 14, Pochyluk 7, KIRI 6, Druzsba 5. Csere: Vígh, Barát 1, Hriczó. Edző: Jáger Péter.

Az egriek szereztek vezetést, s a 2. percben 6-4 volt az állás a hazaiak javára. Ezt követően elsősorban Farkas és Balogh Eszter vezérletével beindult a "Közgáz-henger", érvényre juttatta nagyobb tudását a vendéglátó. A vendégek elsősorban Surmann révén szereztek néhány szép kosarat. A második negyedben Doktor, valamint a csereként beállt Kapornai és Lantos jóvoltából nyílt tovább az olló. Térfélcsere után ugyan már csökkent a koncentráció hazai oldalon, de a különbség így is nőtt, fölényes győzelmet aratott a Közgáz, az egrieknek néhány szép felvillanásra futotta.

Németh Kata: - Örülök az újabb győzelemnek, akadtak jobb, de gyengébb periódusaink egyaránt.

Jáger Péter: - Érződött, hogy még nagyon szezon eleje van, nem nagyon ált még össze, amit játszani szeretnék, de akadt néhány szép, biztató megmozdulás is csapatunk játékában. Lesz ez még jobb is, de reálisan nézve nekünk nem a Közgáz ellen lehet keresnivalónk.


ELTE-BEAC - Miskolci Egyetem 85-58 (10-20, 26-13, 29-7, 20-18)
Budapest, Tüskecsarnok 20 néző. V: Nepp László, Stánicz Péter

ELTE-BEAC: VARGA A. 8/6, HIZSNYIK D 25/6, Kulcsár B. 17/9, TARNAI K 12, GUNDEL-TAKÁCS 10. Csere: HÁJER T. 9/3, Zelenák S 4, Kiss J, Farkas G., Kovács N. Edző: Dr. Gyarmati István.

Miskolci Egyetem: Kostyó V. 2, Vukicevic 9, Chvatal T. 3, VASAS 18/9, ARAD Z. 18. Csere: Kovács K. 8, Edző: Szollár Gergő.

Az elején bekezdett a Miskolci Egyetem csapata a lámpalázas hazaiak ellen, a vendégek magabiztos, jó játékkal, tíz ponttal nyerték az első negyedet. A második negyed közepén talált magára a hosszabb kispaddal rendelkező hazai csapat, amely fokozatosan kezdte ledolgozni hátrányát, olyannyira, hogy az első félidő végére át is vette a vezetést. A harmadik negyedben az ELTE-BEAC agresszív védekezésével nem tudtak mit kezdeni a fáradó miskolciak, fokozatosan nőtt a hazai előny. A szünet utáni 10 percben nyújtott lendületes, pontos játékával a vendéglátók el is döntötték a meccset a maguk javára.

Dr. Gyarmati István: - Büszke vagyok a csapatra a hajtásért és a küzdeni akarásért, minden pályára lépő játékos tett valamit a sikerért. Örülök, hogy győzelemmel kezdtük a bajnokságot.

Szollár Gergő: - Az első negyed jó játéka után nem tudtunk mit kezdeni ellenfelünk védekezésváltásával. Döntő volt az is, hogy a mérkőzésre csak hat játékossal tudtunk elutazni.

 

Nyugati csoport

PTE-PEAC - Széchenyi Egyetem 65-80 (16-26, 12-25, 26-14, 11-15)
Pécs, Egyetemi Csarnok 30 néző. V: Dr. Danka P., Szalóki B.

PTE-PEAC: SIPOS 18/9, Varga 6, Besenyei 2, Propszt 2, Rick 11/3. Csere: Hartmann, Krikler 15/6, Bátai 2, Kovács, Asztalos, Balázs 4. Edző: Gyenge Gábor.

Széchenyi Egyetem Győr: Perl 6, Horváth 4, Török 18, CHROMÉJ 23, Szűts 8. Csere: Gosztola 8, Ayana 2, Tóth, Erős, Gyöngyösi 11. Edző: Barthalos István.

A hazai csapat az első félidei megilletődöttség után a második félidőben fölzárkózott a magabiztosan, pontos, jó játékkal kezdő győriekkel szemben, de a jobb erőkből álló győri csapat a végén biztosan hozta a mérkőzést.

Gyenge Gábor: - Büszke vagyok a csapatra amiért nem adták föl az első félidei nagy különbség ellenére sem, és a második félidőben megmutatták, hogy tudunk még ennél jobban is játszani!

Barthalos István: - Az első félidő után a PEAC szorossá tette a mérkőzést, de a végére magabiztosan hoztuk a győzelmet.


TFSE - PTE EMES Petőfi SE 101-33 (22-11, 27-14, 21-4, 32-4)
Budapest, Testnevelési Egyetem 40 néző. V: Lövei L., Lázár Zs.

TFSE: MIHÁCZI 13/3, Gereben 4, KARLÓCAI 22/6, NÉMETH A. 11, Kováts 8. Csere: Varga 7, Szeli 12, HERMANN  17/6, Fábián 7/3, Czivinger. Edző: Boros Zoltán, Magyar Bianka.

PTE-EMES Petőfi SE: CZIRJÁK 10/3, Gyuricza 2, Domokos 2, Molitor 2, Pap 10. Csere: Herendi 7, Cseh, Horváth, Hajnáczky, Petró, Szabó. Edző: Petőfi Áron.

Bár az első félidőben is fölényben játszott a címvédő TF, ekkor még vezettek néhány ügyes akciót a vendégek. Térfélcsere után már nagyon egyoldalú lett a játék, fölényes, közel 70 pont különbségű győzelemmel kezdte az évadot a női címvédő, az egyetemi Eb-n bronzérmet szerző TF csapata.

Boros Zoltán: - Örülök, hogy mindenki játszhatott és hozzá tudott tenni a győzelemhez. Megmutattuk, hogy mennyire fontos nekünk ez a bajnokság.

Petőfi Áron: - Gratulálok a hazai csapatnak, megmutatta, hogy miért számít az egyetemi bajnokság egyik legnagyobb esélyesének.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus