A bronzért játszhat a DEAC Moszkvában

25 percig partiban volt a DEAC a Moszkvai Testnevelés Egyetem csapatával az Egyetemi Európa-kupa négyes döntőjének első napján, az elődöntőben az orosz fővárosban. Az első félidő hajrájában nagyobb hátrányból jöttek vissza a debreceni srácok, majd a harmadik negyed közepén alaposan "megszórták" őket triplákkal a hazaiak, s innen már nem tudtak felzárkózni Nagy Botondék, akik holnap egy Tbilisziből érkezett grúz ellenféllel szemben a bronzéremért lépnek pályára.

Moszkvai Testnevelési Egyetem - DEAC 85-65 (24-17, 19-23, 22-12, 20-13)

DEAC: Nagy Botond 13/9, Nagy Benedek, PÉK 21/15, Kiss L. 6, Vas 5. Cs: Lippai 2, Szarka, Gál B., Gál K., Andrássy 2, HELGASSON 10, TÓTH P. 6/6.

Pék Dávid révén a DEAC szerzett ugyan vezetést, de a folytatásban az esélyes házigazda akarata érvényesült. Három támadásulat is triplával fejezték be, 6-2-re, majd 16-8-ra is vezettek, a DEAC-ot kezdetben Pék próbálta versenyben tartani, az első 14 debreceni pont közül 11 fűződött a bedobó nevéhez. A negyed közepétől tudta kiegyenlítetté tenni a játékot a DEAC.

A második 10 perc Nagy Botond triplájával kezdődött. Küzdelmes lett a játék, kevesebb volt a kosár, mint az első 10 percben, de a hazaiak tartották 5 és 10 pont közötti előnyüket. A 37. perc elején 10 pontra távolodtak el a moszkvaiak a magyar egyetemi bajnokcsapattól, de a félidő hajrája remekül sikerült a debrecenieknek: Tóth Péter triplája egy 11-4-es DEAC futást indított el, s még szorosabb is lehetett volna a félidő, ha a hajrában nem hagynak ki több büntetőt is a debreceniek.

Szünet után mindkét csapat zónázott, s támadásban egyik sem tudott igazán kibontakozni, a negyed első 4 percét 4-2-re nyerték a hazaiak. A negyed közepén "belőtték magukat" távolról a moszkvaiak, 3 triplát is beemelve egy 11-4-gyel 10 pont fölé nőtt előnyük. Hogy nem lett nagyobb a különbség, arról ebben az időszakban a DEAC ügyes kosarakat szerző izlandi vendég diákja, Pall Helgasson gondoskodott. A  triplák hatására visszaállt emberfogásra a DEAC. Az utolsó szó az oroszoké volt, betörés utáni kiosztásból újabb triplát szereztek, s 13 ponttal vezettek a befejező 10 perc előtt.

Ez moszkvai kosarakkal kezdődött, 8-0-lal indítottak a hazaiak, 21 pontra nőtt a DEAC hátránya. A debrecenieknek ekkor semmi nem sikerült, sem közelről, sem távolról nem találtak be dr. Nagy Ágoston tanítványai. Igaz, a szakasz közepe táján már az amúgy stíkusosan játszó oroszok sem. Több mint 5 percet kellett várni az utolsó negyed első debreceni pontjaira, amelyek Pék nevéhez fűződtek. A hajrá nagy dobópárbajt hozott, a DEAC 25 percig tudta tartani a lépést az igen képzett kosarasok alkotta moszkvai gárdával.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus