A DEAC és a "nyugatiak"

A címvédő, a keleti csoportot megnyerő DEAC mellett három együttes is a nyugati csoportból került be a férfiaknál az egyetemi és főiskolai bajnokság négyes döntőjébe. Úgy tűnik, a két fővárosi csapatnál még sok a kérdőjel. A címvédő, hazai pályán játszó debreceniek szeretnék megvédeni címüket, de ehhez a riválisoknak is lesz egy-két szavuk. Ahogy a hölgyekénél, a férfi csapatok szakvezetői körében is végeztünk egy kis "közvélemény kutatást" arról, melyik egyetemi együttes szakvezetője mit vár saját fiaitól és az egész MEFOB-döntőtől

Dr. Nagy Ágoston (DEAC): - Állományban minden poszton erősödött keretünk a tavaly bajnokságot nyert állományhoz képest - ez persze nem feltétlenül jelenti azt, hogy a teljesítményünk is jobb lesz. Az utóbbi hetekben már egyre többen látogattak ki a bajnoki mérkőzéseinkre, remélem, a MEFOB döntőn is sokan biztatják a csapatot. Örömteli, hogy a debreceni lányok is bekerültek, nagyon remélem, hogy egy jó hangulatú, színvonalas tornán  sikerül megvédeni bajnoki címünket.

Kéri Péter (SzoESE): - A tavalyi negyedik helyünkhöz képest mindenképpen szeretnénk előrelépni, sőt: meg akarjuk nyerni a tornát, másként nem is érdemes pályára lépni. Tavaly bár negyedikek lettünk, de a bajnok debrecenieket sikerült legyőznünk. A másik két csapat játékerejét jól ismerjük, csoportellenfeleink voltak. A sorsolásunk és a menetrendünk kedvező, s ha addig sérülés nem történik, a legerősebb összeállításunkban, teljes kerettel utazunk Debrecenbe.

Pintér Attila (ELTE-BEAC): - Sérülés, tanulmányi okok, valamint az NB I B-s csapata szereplése miatt sajnos úgy tűnik, minden posztról hiányozni fog egy-egy meghatározó játékosunk. Azt gondolom, ha a legerősebb csapatunkkal tudnánk utazni, akár a végső győzelemre is lenne esélyünk... Noha úgy tűnk, lesznek hiányzóink, 12 játékossal indulunk a csatába, és az biztos, hogy akik az ELTE színeit képviselik, tudásuk legjavát adják majd. Kérdés, mire lesz majd ez elég a négyes döntőben...

dr. Lukas Trzaskoma (TFSE): - Még nem tudom, milyen erősségű csapattal tudunk elutazni Debrecenbe, kérdés, hogy az NB I B-ben szereplő játékosaink közül kiket enged majd és kiket nem a csapatuk. A döntő előtt önbizalmat kell, hogy adjon, hogy a tavalyi második Közgázt két fölényes győzelemmel vertük ki. A szombathelyieket és az ELTE csapatát ismerjük. Megpróbáljuk minden meccsen élvezni a játékot, és küzdeni, ahogy a srácok erejéből, tudásából telik. Az egyetemi bajnokság utóbbi meccsein nagyon jó, erős csapategység alakult ki nálunk, egy biztos: senkitől nem félünk, minden ellenfelet megpróbálunk legyőzni.

A férfi döntő programja:

Április 28., hétfő
13 óra: TFSE - SzoESE
15 óra: ELTE-BEAC - DEAC

Április 29., kedd
9 óra: ELTE-BEAC - SzoESE
11 óra: TFSE - DEAC
17 óra: TFSE - ELTE-BEAC
19 óra: DEAC - SzoESE

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus