A nyolc közé juthatnak a Corvinusos lányok

Ki-ki meccs előtt a Corvinus női együttese a rotterdami Európai Egyetemi Játékokon. A lányok a bécsiekkel játszanak ki-ki meccset a 8 közé jutásért.

Nem szabad messzemenő követeztetéseket levonni abból, hogy a magyar csapat 21, tegnap az osztrák pedig csak tíz ponttal kapott ki a Bochumtól. Vladár Csaba és Kováts László a csapat játékosaival egyetemben megtekintette a német és az osztrák csapat tegnap délutáni meccsét. A Bochum lényegében rajt-cél győzelmet aratott, sikere egy pillanatig nem forgott veszélyben az időnként ügyes dolgokat bemutató, elsősorban masszív mezőnyemberei betöréseire alapozó "sógornőkkel" szemben, akiknél két magyar lány is játszik. 

Délután 3-tól mindenesetre érdekes ki-ki meccsre van kilátás.

Női élvonalunkra nem vet túl jó fényt, hogy a két magyar NB I-es játékossal felálló, az egyetemi Európa-bajnokságot tavaly fölényesen megnyerő szerb együttes nyeretlenül esett ki, s csak a 9-12. helyért játszhat. Az még elvben "belefér", hogy a korábban pécsi, az előző szezonban pedig szekszárdi bedobót, Latinka Dusanicsot, valamint az előző évad végén az MTK együttesében szereplő centert, Jefimija Karakasevicset a soraiban tudó szerb csapat egy ponttal kikapjon a francia Strasbourgtól, az viszont már sokkoló lehetett, hogy tegnap a genfi, nem kimondottan a női kosárlabdájáról híres egyetem is sikert aratott - a helvétek, kihasználva a szerb csapat fáradtságát, 69-62-re nyertek.

Tegnap egyébként nem csak a női, a férfi Európa-bajnok is "elhasalt". A Splitet - amint arról már tegnap beszámoltunk - a remekül játszó, szédületes dobóformát kifogó debreceniek múlták felül.

S ha már a debreceni diadal, a két magyar együttes kapcsán mindenképpen szólni kell Tóth Ákosról, aki gyúróként van kint a társasággal. A remek szakember elvben debreceni "állományban" van, de szolgálatára, szaktudására természetesen a corvinusos lányok is számíthatnak, s számítanak is. A villámgyors észjárású, sziporkázóan szellemes fiatalember olykor ironikus, fanyar humorával gyakran nevetteti meg éppen aktuális ápoltját, nemcsak a testet, a lelket is gyógyítva ily módon. Ez egy ilyen sorozatban csaknem ugyanolyan fontos, nem véletlen, hogy dr. Nagy Ágoston az elsők között köszönte meg neki a segítségét a horvátok elleni parádét követően.

Egy személyes adalék Ákos humoráról: e sorok írójának például - vélhetően olvasva a rotterdami élelmezésről írt kritikáit - új, pontosabban kiegészítő foglalkozás választását javasolta, ami amúgy nem is tűnik elvetélt ötletnek. Nem kizárt tehát, hogy ahogy javasolta, elkezdek "gasztrobloggerkedni" - de ígérem, nem a kezdo5.hu "hasábjain".

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus