A végén akadt a torkukon a bécsi szelet

Remek mérkőzésen, bár nagyon sokáig vezetett, a végjátékban alulmaradt a bécsi csapattal szemben a Corvinus női együttese a Rotterdamban zajló Európai Egyetemi Játékokon. A győzelemhez 10 hárompontos kosár sem volt elég a lányoknak, a végén a végjátékban pontosabb bécsiek örülhettek a 8 közé jutásnak.

Budapesti Corvinus Egyetem - Bécsi Egyetem 74-76 (16-17, 25-19, 13-17, 20-23)

Corvinus: SZAMOSI 18/9, Lantos 7/3, Gyimesi 7, Hoffman 12/3, HEVESI 8. Cs: FÜGE 1, Vásárhelyi 3/3, Kováts 2, BALOGH 12/12.

Egy kifejezetten jó szerkezetű bécsi "brigád" várt a Corvinus játékosaira az Európai Egyetemi Játékok legjobb 8 női kosárlabdacsapata közé jutás szempontjából ki-ki mérkőzésnek számító találkozón.

A bécsi csapatban Rőth Ágnes személyében egy magyar, valamint Damian Denise jóvoltából egy Ausztriában élő, mégis magyar-amerikai kettős állampolgárságú játékos is szerepelt.

Gyimesi Krisztina parádés betörés után a gyűrű alatt átvezetve a labdát gyönyörű kosárral a Corvinusnak szerzett vezetést, majd Hevesi Mercédesz jó ütemű váltás után blokkolta szépen az osztrák irányító dobását. Érződött a tét, mindkét oldalon több akció végződött sikertelenül. Osztrák egyenlítés után Hoffman egy jó büntetővel ismét a magyar csapatnak szerzett vezetést, Hevesi pedig a 3. perc végén már a második pazar szerelését mutatta be, ezúttal "társa", a bécsi center kapott "sapkát". Fordítottak a bécsiek, de Hoffman megrázta magát, s visszavette a vezetést. A negyed közepén váltva vezettek a felek. Hevesi határozott labdaszerzés után ügyesen hozta helyzetbe Lantos Adrient, aki betalált. Sajnos a negyed második felében kapkodtak támadásban a lányok, aki megkapta a labdát egyből próbálta befejezni az akciót - kevés sikerrel. A védekezésbe pedig be-becsúsztak hibák, betörésekből, a magyar palánk alatt szerzett lepattanókból dobott kosarakkal elléptek a bécsiek. A negyed hajrájában csapatként kosárlabdázva, egymást helyzetbe hozva játszott a Corvinus s Hevesi, valamint Kováts Gabriella találataival fel is jött 1 pontra.

Lantos szép távoli duplájával fordított a Corvinus, majd Füge Anna újabb remek gólpasszt adott, ezúttal Hoffman volt a végrehajtó. Kosár plusz büntetős akcióval egyenlítettek a bécsiek, majd Vásárhelyi Kinga triplájára hármassal feleltek. Balogh Júlia szinte a kispadról a játéktérre lépve emelt be egy hármast, Hoffman pedig védekezésben dolgozott óriásit a nála egy fejjel magasabb osztrák centeren. Potyogtak a magyar triplák, Hoffman is besuvasztott egyet. s 6 pontos magyar vezetésnél időt kértek az osztrákok. Sikerült is megtörniük lányaink lendületét, büntetőkkel feljöttek 2 pontra, ráadásul Lantos a 4. hibáját gyűjtötte be, amikor Gyimesi is betalált kétszer a vonalról. Egy pontra feljöttek a bécsiek, amikor Balogh emelt be egy bravúros hármast a támadóidő végén. Sajnos lányaink túlságosan is kiélvezték a valóban parádés találatot, s közelről nézték, amint visszaindítanak az osztrákok. A félidő végén Hevesi, majd egy dupla s csattanóként egy tripla formájában Szamosi Rita villant, így a fordulatos félidő végén 5 ponttal vezetettek a mieink.

Szünet után közel másfél percig nem esett kosár, majd a bécsiek találtak be. Jól támadtak ugyan a lányok, a helyzeteket kialakították, ám az i-re a pontot nem sikerült feltenni, azaz a dobások nem sikerültek. Közel 3 perc elteltével a kissé hazárdírozó módon elinduló Hoffman kapott remek labdát Szamositól, s értékesítette a ziccert. A találat felért egy nyugtatóval, Szamosi triplája majd Hevesi kosara után 10 pontos Corvinus vezetés virított a táblán. Sajnos e 7-0-s roham utolsó kosarának szerzője, a nagyot küzdő s jól, hasznosan játszó Hevesi a negyed közepén kipontozódott. Hamar megfelezték hátrányukat a bécsiek, amikor ismét Balogh villant egy roppant fontos hármassal. Nem adták olcsón a bőrüket a bécsiek, centerük kosaraival feljöttek 4-re, amikor Gyimesi jelentkezett egy lerohanásos akció végén kosár plusz büntetős akcióval. A negyed hajrájában a bécsiek a két magyar lány, Rőth és Damian villanásaival 1 pontra zárkóztak fel.

A záró szakasz Balogh negyedik triplájával indult, az osztrák center felelt rá, majd büntetőkből egyenlítettek a bécsiek. Ismét megvoltak a helyzetek, de ezúttal is kimaradtak, majd Lantos emelt be egy távoli duplát, utána pedig Szamosi egy triplát. A bécsieket Rőth próbálta közelebb hozni, de Szamosi nagyon elkapta a fonalat. Újabb hármasára azonban kosár plusz büntetős játékkal feleltek a bécsiek. Szamosi a büntetőket is beemelte, majd Lantos is triplát dobott. Erre is kosár plusz büntető volt a válasz. A hajrában Hoffman villant kétszer, de a bécsiek tapadtak a Corvinusra, bő másfél perccel a vége előtt 1 pontra jöttek föl. Hoffman hagyott ki büntetőket, de Balogh visszaszerezte a lepattanót, ám a támadást nem sikerült kosárral befejezni. A túloldalon a bécsieknek sem. Hoffman ismét kihagyta a büntetőket, az osztrákok pedig 15 másodperccel a vége előtt fordítottak. Vladár Csaba időkérése után a győzelemért, a 8 közé jutásért támadott a Corvinus. Szamosi tört kosárra, ám a bécsiek gyűrűjéből nem talált a bécsiek gyűrűjébe. Egy jó bécsi büntető után, a dudaszó pillanatában, 2 pontos osztrák előnynél Balogh emelte rá a triplát, s a labdát szinte bentről "köpte ki" a gyűrű.

Vladár Csaba: - Nagyon sajnálom, hiszen mindent megpróbáltak, s úgy érzem, jól is játszottak a lányok. Hevesi kipontozódása után, amikor Hoffman is kisebb sérüléssel bajlódott, akkor jöttek vissza az osztrákok, a végén pedig a szerencsésebb csapat nyert, s ez sajnos most a bécsi volt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus