A Vörös teret már "meghódították", s érmet hoznának haza

Szerda hajnalban elindult Moszkvába, majd nap közben edzett, este pedig körülnézett kicsit az orosz fővárosban a DEAC férfi csapata. A debreceniek az Egyetemi Európa Kupa négyes döntőjére utaztak Moszkvába, ahová a debreceni selejtező második helyének megszerzésével kvalifikálták magukat.

- Milyen volt az utazás? - kérdeztük Nagy Botondot, a debreceni selejtező MVP-jét.

- A keddi edzés után este felutaztunk Budapestre, egy apartmanban aludtunk úgy négy-öt órát, majd hajnali fél négykor elindultunk. A repüléssel egy gond volt, az üléssorok közötti helyek olyan kicsit voltak, hogy az öcsémnek, Benjinek és nekem is kényelmetlen volt ülni, és mi vagyunk a legalacsonyabbak, a nálunk jóval magasabb társaknak még rosszabb lehetett.

- És milyen volt a moszkvai fogadtatás, milyenek a körülmények?

- Ha az időjárást nézzük, szinte fagyosnak is mondhatnánk, nulla, plusz egy fokban érkeztünk. Amúgy a CSZKA sporttelepén van a szállásunk, a nagy csarnok is nagyon közel van, ahol pedig a meccseket fogjuk játszani, egy kisebb, de több ezres edzőcsarnok pedig 15 méterre van a szállástól, úgyhogy nagyon "egyben van" itt minden, kitűnően előkészültek a döntőre az oroszok.

- Mi volt a program?

- Tegnap egyet edzettünk, majd megnéztük Moszkvát, többek között a lenyűgöző, híres Vörös teret.

- Kivel játszotok, mi a lebonyolítás rendje?

- Ma a hazaiakkal, a másik csoportot megnyerő, nagy esélyes moszkvai csapattal játszunk. A mi meccsünk előtt játszik a másik két csapat, a mi csoportunkat megnyerő észt és a grúz. Ez a két elődöntő. Holnap a vesztesek a bronzéremért játszanak, a győztesek pedig a végső győzelemért, a trófeáért.

- És mit vár a debreceni selejtező MVP-je a négyes döntőtől?

- Nagyon erős a mezőny, ellenfeleinknél felnőtt és utánpótlás válogatott játékosok is vannak, de megteszünk mindent. Nagyon szeretném, hogy egy érmet el tudjunk hozni.

 

A tornát, benne a DEAC mérkőzéseivel és elvileg élőképes közvetítéssel a http://www.isbl-basket.com/ oldalon lehet követni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus