Ajánló: Egyetemi kosár Eb Miskolcon!

Július 16. és 23. között a Miskolci Egyetem és Miskolc város ad otthont a 14. Európai Egyetemek Kosárlabda Bajnokságának.

A kontinensviadal különlegessége, hogy nem nemzeti egyetemi válogatottak mérettetik meg magukat, mint az Univerziádén vagy az egyetemi világbajnokságokon, hanem intézményi csapatok, jellemzően a saját nemzeti egyetemi bajnokságuk győztesei.

Az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) 2017-ben 18 sportágban rendez Egyetemi Eb-t, ezek közül – mint mindig – a kosárlabda kiemelt eseménynek számít. Ebben a sportágban szerveztek először egyetemi kontinensviadalt, a résztvevői létszám tekintetében azóta is az egyik legnagyobbnak számít, emiatt a sportszövetség kiemelt figyelemmel követi az eseményt.

A részvételi kedv szempontjából is kiemelkedő az Eb, ugyanis évről-évre a kosárlabda vonzza a legtöbb érdeklődő intézményt, így a rendezés lehetőségéért is sorban állnak Európa nagyvárosai. A tavalyi nagy sikerű Tájékozódási Futó Egyetemi vb után idén az egyetem és a város 16 férfi, valamint 12 női csapat versengésének ad otthont a kosárlabda torna keretein belül, amelyek kiegészülve a hozzájuk tartozó személyzettel és segítőkkel majd 500 fősre növelik a résztvevői létszámot. 


 
A torna színvonalát jól mutatja, hogy a legtöbb résztvevő intézmény soraiban élvonalbeli játékosok szerepelnek, így a mérkőzésekre kilátogatók ízelítőt kaphatnak a szerb, a német vagy a francia élvonal színvonalából is. Hazánkat a szervező Miskolci Egyetem mellett a 2017-es MEFOB győztesei, azaz a Debreceni Egyetem férfi csapata, valamint a Testnevelési Egyetem női csapata képviseli.

A szervező bizottság célja – amellett, hogy a rendezvény sportszakmai szempontból sikeres legyen –, hogy a Miskolcra látogatók megismerjék a várost, valamint az egyetemet, és azok jó hírét vigyék vissza hazájukba az Eb után. A miskolci egyetemi élet megismerésére lesz alkalma a résztvevőknek, ugyanis a csapatok az Uni-Hotelben, valamint az 1-es kollégiumban kerülnek majd elszállásolásra. 

A mérkőzéseknek az Egyetemi Körcsarnok, a Generali Aréna, valamint a Jégcsarnok ad majd otthont. A belépés minden korosztály számára ingyenes.  

Időpont:

Miskolc, 2017. július 16 – 23.

Mérkőzések:

Csoportkörök: Július 17-19.
Egyenes kieséses szakasz: július: 21-23.
Döntők: Július 23.

Helyszínek: 

Férfi mérkőzések: Generali Aréna, Jégcsarnok
Női mérkőzések: Egyetemi Körcsarnok


Belépő: Ingyenes

Bővebb információ: basketball2017.eusa.eu
Facebook: /eusabasketball2017

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus