Az alapszakasz végén vesztette el veretlenségét a Közgáz

Befejeződött az alapszakasz a hölgyeknél a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban.

Befejeződött az alapszakasz a hölgyeknél a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban. A végére a keleti csoportban egy felső, nyugton pedig alsóházi rangadó maradt. A Debrecen a fővárosban az alapszakasz záró fordulójában vette el a Közgáz veretlenségét, a BME-MAFC pedig két szoros meccset játszott Baranyában, az egyiken 1, a másikon pedig 2 ponttal maradt alul

NEMZETI EGYETEMI BAJNOKSÁG, NŐK

Keleti csoport:
Közgáz - Debreceni Egyetem 61-64 (19-16, 14-13, 15-10, 13-25)
Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, női keleti csoport, Kinizsi u. 20 néző. V.: Matics, Kruk.
Közgáz: SZALAY 6, FARKAS 13, Doktor 4, Szammer 4, Csikász 8. Csere: Kapornai 4, Katona 6, Baliga 4, LANTOS 12/6. Edző: Németh Kata.
Debrecen: MEZEI 7/3, GÁL 11, Kernács, Jávor 5/3, FOLTIN 27. Csere: Szabó R. 5/3, Új, Száva 9. Edző: Kovács Imre, Jávor Barna.

Az első percekben váltott vezetéssel haladtak a felek, majd a negyed közepén Szabó Réka triplájával 4 ponttal elléptek a vendégek. A szakasz hajrájában Farkas Fanni kosaraival fordított a Közgáz. A folytatásban küzdelmes játék mellett egységes csapatjátékkal fokozatosan lépett el távolról igen gyengén dobó ellenfelétől a zónázó  alkalmazó Közgáz. A befejező szakaszban a vendégek elkezdték "tömni" labdákkal centerüket, a meccset végül szinte "emberfeletti" 27-27 pontos és lepattanós dupla-duplával záró Foltin Blankát, aki képtelen volt hibázni. A 32. és a 39. perc között vezetésével egy 15-2-t bemutatva fordított a Debrecen. A hazaiak emberfogásra álltak át és Lantos Adrienn bravúros kosaraival még egyenlítettek, de a végjátékban a vendégek játszottak pontosabban, így az alapszakasz záró fordulójában elvették a Közgáz veretlenségét.

Németh Kata: - Ellenfelünk jobban akarta a győzelmet, gratulálok a Debrecennek, sajnálom, hogy nem sikerült megőrizni a veretlenségünket.

Kovács Imre: - Az első három negyedben nagyon gyengén dobtunk és a védekezésünkben is akadtak lyukak. A negyedik negyedben sikerült megtalálni azokat a helyzeteket, amelyekből eredményesek lehettünk, így sikerült fordítani. Köszönjük a Közgáznak a mérkőzést, gratulálok ellenfelünknek és  természetesen saját csapatomnak is.


Nyíregyházi Egyetem - Miskolci Egyetem 44-89 (10-20, 7-24, 14-23, 13-22)
Nyíregyháza, Egyetemi csarnok, 60 néző. V.: Molnár P., Káré.
Nyíregyházi ESE: Vatamány, LIZÁK. 13/3, FEKETE D. 24, Szabó Zs.
2, Tóth Sz. Csere: Beck M., Moldován E. 1, Molnár A. 2, Bakó L.2, Tóth B., Székely A., Bánházi L. Edző: Hegedűs Ferenc
Miskolc: Eperjesi N. 4, VASAS 21, KOVÁCS L. 20/3, Papp Sz. 4, SIKORA E. 32/3. Csere: KOSTYÓ. 8/6. Edző: Lőrincz István

A Nyíregyháza utolsó mérkőzésén játékosai bátran, felszabadultan játszottak a lényegesen nagyobb tudású miskolci csapat ellen. A mezőnyben ügyesen játszó hazaiak részéről jó néhány alkalommal is a befejezésbe csúszott hiba, A Miskolc végig fölényben játszva magabiztos győzelmet aratott, Lőrinc István tanítványai megérdemelték a győzelmet.

Hegedűs Ferenc: - Szuper jó játékkal közel 50 pontot dobtunk. Végre megcsinálták azt, amit gyakorlunk csak a probléma az volt, hogy sok  ziccert kihagytuk. Gratulálok a lányoknak, az alapszakaszt lejátszottuk és voltak olyan mérkőzések, ahol már 50 pont fölé kerültünk, ami nagyon jó volt.

Lőrinc István: - Sérülések miatt csak hét játékossal tudtunk eljönni, mindenki játéklehetőséghez jutott akik eddig sokkal kevesebbet szerepeltek a pályán, ők most a szokottnál jóval több időt töltöttek a pályán. A Nyíregyháza sokat fejlődött a miskolci meccshez képest. Gratulálok nekik!
 

Nyugati csoport:
PTE-PEAC - BME-MAFC 56-55 (13-16, 25-8, 9-19, 9-12)
Pécs, Egyetemi Csarnok 30 néző. V: Dr. Danka P., Földvári T.
PTE-PEAC: Balázs 2,, Krikler 4, PROPSZT 23/9, Scherer 4, BÁTAI 11. Csere: Hartmann 4, Rick 8, Asztalos. Edző: Gyenge Gábor
BME-MAFC: Rózsa 4, Éder, Kékesi 22, Szabó 5/3, Rózsavölgyi 18/6. Csere: Reizmüller 2,Bíró 2, Horváth, Erdei 2. Edző: Gorácz Árpád

Küzdelmes mérkőzésen bár csak egyetlen negyedet, - a másodikat nyert - meg a pécsi csapat, a két dupla-duplát elérő játékosa, Propszt Amanda (23 pont, 10 lepattanó) és Bátai Eszter (11 pont, 15 lepattanó)  vezérletével igen izgalmas végjátékban legyőzte az igen jó második félidőt produkáló, Kékesi Dóra és Rózsavölgyi Szabina vezette műegyetemi csapatot. hullámzó teljesítmények mindkét csapattól a végén a jobban koncentráló alakulat nyert!

Gyenge Gábor: - Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez, de a meccs végi izgalmak nem tettek jót az egészségemnek.

Gorácz Árpád: - Büszke vagyok a csapatomra a küzdeni tudásukért, ez majdnem meghozta az első győzelmünket.
 

PTE-EMES Petőfi SE - BME MAFC 57-55 (13-12, 12-21, 14-16, 16-6)
Kozármisleny, Sportcsarnok, 25 néző. V: Fleischmann, Dr. Danka.
PTE-EMES Petőfi SE: SZABÓ L. 18/6, Herendi 9/3, Petró 3, GYURICZA 18/6, Domokos 6. Csere: Horváth Zs. 3. Edző: Sipos Ádám.

BME-MAFC: Rózsavölgyi 7, KÉKESI 10, HORVÁTH A. 11, Szabó V. 10/3, Rózsa A. Csere: Benkő G. 6, Strbik 9, Szölőssi 2. Edző: Gorácz Árpád.

A kiegyenlített első etap után a másodikban egyértelműen a vendégek akarata érvényesült, a szétesően védekező hazaiak időnként csak nézték, hogy a lepattanókat uraló fővárosiak Kékesi Dóra és Horváth Anna vezérletével ellépnek. A kiegyenlített 3. etap után a negyedikben védekezésben jóval harcosabb, keményebb lett a hazai együttes játéka, Szabó Laura vezérletével felzárkózott a Petőfi SE.  Az utolsó perc Gyuricza Kittié volt, aki egy triplával és egy közelivel megfordította a mérkőzést, így izgalmas végjátékban  hazai csapat kerekedett felül.

Sipos Ádám: - Gratulálok a lányoknak, a második negyedben bekövetkezett hullámvölgyből ki tudtunk jönni. Egy játékos olyan produkált, amit nem szokott, bátorságával nyertük meg a mérkőzést. Remélem húsvéti ünnepek alatt kipihenik magukat. Gratulálok a BME-MAFC csapatának nagyon jól játszottak.

Gorácz Árpád: - A záró negyedben nem felénk gurult a labda.


A női negyedöntők párosításai:

Közgáz - SzoESE
Debreceni Egyetem - PTE EMES Petőfi SE
Széchenyi KA Győr - Szegedi RSC
TFSE - ELTE-BEAC

A párharcokat kuparendszerben fogják lejátszani az elől álló csapatok otthonában kerül sor a második mérkőzésekre, a visszavágókra.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus