Corvinus: magabiztos rajt-cél győzelem a nagyváradiak ellen

Győzelmi sorozat építésébe kezdett a 9-12. helyért zajló körmérkőzéses sorozatban a Budapesti Corvinus Egyetem női csapata. A lányok reggel - noha egyik legjobbjuk sérülés miatt korán kivált a játékból - végig vezetve, magabiztosan győzték le a nagyváradi együttest.

Nagyváradi Egyetem - Budapesti Corvinus Egyetem 57-74 (10-22, 12-24, 13-16, 20-12)

Corvinus: Lantos, SZAMOSI 5/3, GYIMESI 19, HOFFMANN 18, HEVESI 17. Cs: Füge, Kováts 4, Balogh 5, Vásárhelyi 4, Szécsényi, Légrádi, Péter.

Hevesi Mercédesz vezérletével szinte állva hagyta a magyar csapat az előző napon egy, a rendes játékidőben véget érő meccsen a belgrádiakkal szemben 99-96-ra alulmaradó nagyváradi lányokat. A Corvinus lendületét az sem törte meg, hogy nagyon korán, már 3 perc elteltével a tegnapi napon parádésan kosarazó Lantos Adrienn bokasérülést szenvedett, alálépett az egyik nagyváradi játékos. A folytatásban Gyimesi Krisztina lépett elő vezéregyéniséggé, s kosaraival az első negyed végére megnyugtató előnyt szereztek a lányok.

Szerencsére a lendület a második szakaszban sem tört meg. Zónára álltak át a nagyváradiak, ám szemük volt Szamosi Rita labdáinak, aki remek átadásokkal hozta helyzetbe társait a nem túl hatékony nagyváradi területvédekezés ellen, a csapat pedig Hoffmann Flóra vezérletével szünetig 20 pont fölé növelte előnyét.

A második félidőre az elsőben csupán időnként keménykedő nagyváradi társaság igen agresszív stílusban, láthatóan felfokozott harci szellemben lépett pályára. Ez meg is zavarta lányainkat, a romániai csapat 9-2-es futással kezdte a második félidőt. A Kováts-Vladár edző kettős jó ütemű időkéréssel rendezte a sorokat. A kosárcsendet Hevesi törte meg, majd Kováts Gabirella is villant kétszer. Ezzel egy, a mérkőzést végképp eldöntő 14-1-es magyar roham vette kezdetét.

A záró szakaszban már többnyire a korábban kevesebb lehetőséghez jutó játékosok szerepeltek. A magabiztos győzelem egy pillanatig nem forgott veszélyben, ráadásul a jelek - valamint az aranykezű (s e jelző most kivételesen nem a kosárlabdára vonatkozik) Tóth Ákos gyúró - szerint Lantos Adri sérülése sem tűnik súlyosnak... Holnap a szerbek ellen fejezi be szereplését a csapat, a mérkőzés tétje a 9. hely.

Vladár Csaba: - A jó szerkezetű román csapat ellen lendületes, gyors és pontos játékkal kezdtünk. Ellenfelünk nem igazán érezte a ritmust, s ezt kihasználva sikerült hamar megnyugtató előnyt szerezni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus