DEAC fiúk: jók a kilátások

Egy nap után két győzelem, egy vereség a DEAC férfi csapatának mérlege. A debreceni lányok szoros csatában mindkét meccsüket elveszítették Rijekában, az Európai Egyetemi Játékok 3x3-as kosárlabda viadalán.

Kellett egy meccs, amíg a Nagy Benedek, Nagy Botond, Opre Roland, Kiss Lajos összetételű debreceni férfi alakulat tagjai "ráéreznek" a kosárlabdázás új szakágában a játékra. Az izraeli Ruppin Academy ellen a "hajnali" fél 10 körül lejátszott meccsen 11-9-re alulmaradt a debreceni legénység. Ezt követően azonban "beindult a henger". A legnagyobb kánikula kezdetén, 11-kor kezdődő összecsapáson a DEAC-os srácok magabiztosan, 18-11-re verték a bosnyák Mostar Egyetem kvartettjét.

Este rangadót játszottak - s nyertek meg - a debreceni legények. A házigazdák délelőtt a Mostart 8 ponttal legyőző második csapata, a Rijeka 2 ellen fordulatos, jó mérkőzésen 17-13-ra győzött a DEAC, amely ma a Ljubljanával játszik. A csoportban egyébként óriási körbeverések voltak, Kiss Lajosék mai riválisa például legyőzte a DEAC-ot két vállra fektető izraeli együttest (19-15), ám simán, 21-13-ra kikapott a debreceniek által legyőzött Rijekától. A csoportban nincs veretlen, ma bármi megtörténhet.

Ami a debreceni lányokat illeti, a Gál Annamária, Szabó Réka, Göttlinger Anna, Földvári Andrea összetételű együttes előbb kemény, küzdelmes találkozón a bizonyos mértékig hazainak nevezhető horvát Spliti Egyetem csapatával szemben maradt alul 19-17-re, majd az Universitiy Centrale Nantes ellen szintén szoros mérkőzésen 13-11-re kapott ki.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus