Egy jó negyed kevés az Eb-ezüstérmes ellen

Az várható volt, hogy idegesen, görcsösen kezd a Corvinus női csapata az Európai Egyetemi Játékok nyitó meccsén a tavalyi egyetemi Eb ezüstérmese, a német Bochumi Egyetem ellen, de szenzációs második 10 percet produkáltak a lányok, s a szünetig szorossá tették a meccset. Sajnos szünet után nem tudták folytatni jó játékukat a magyar lányok, a német válogatott játékosokat is felvonultató Bochum a harmadik negyedben eldöntötte a meccset a maga javára, s biztosan nyert, a magyar lányoktól ekkor felvillanásokra telt.

Bochumi Egyetem-Budapesti Corvinus Egyetem 70-49 (20-8, 8-16, 28-12, 14-13)

Corvinus: Szamosi 5/3, LANTOS 5, Gyimesi, 3, Hoffman 10, Hevesi 9. Cs: VÁSÁRHELYI 6/3, Kováts 5, Füge 2, Balogh 2, Szécsényi 2, Péter, Légrádi.

A tavalyi egyetemi Eb ezüstérmese ellen kezdett Vladár Csaba és Kováts László együttese. A német Bochum csapatában két német válogatott játékos szerepelt, egyikük a tavalyi egyetemi Eb MVP-je, Lea Mersch, a másik pedig Birte Thimm. Előbbi az ellenfélnek szerzett vezetést. Nyugodtabban kezdett az ellenfél, lányainknak bár a helyzeteik megvoltak, idegesen, kapkodva kezdtek, hamar eldobálták a labdát. Bő 3  perc elteltével 6-0-nál időt kért a Corvinus edző kettőse, s egy újabb német kosár után Hevesi Mercédesz révén megszerezte első kosarát a magyar csapat. Sajnos utána a németek pillanatai következtek, a negyed közepén többször is szétzilálták a magyar védelmet, ráadásul Hoffman Flóra 3 személyinél járt. 12-2-nél Szamosi Rita emelt be egy triplát, majd Hevesi villant középtávolról.  Felcsillant egy kis reménysugár, de túlpörögtek a lányok, s a kapkodást, az eladott labdákat könyörtelenül büntette a Bochum, amely ismét ellépett 10 ponttal, s a negyed végéig még 2-t "rátett".

A második negyed elején Hoffman már a 4. hibáját kapta. Jobb ritmusban, magasabb sebességi fokozaton játszott a német csapat, Kováts Gabriella törte meg a lendületét szép távoli duplával, majd Hevesi kosár plusz büntetős akciójával feljött 10 pontra a Corvinus. Szép lassan magukra találtak lányaink, s 23-8-as német vezetés után látványos magyar feltámadásnak lehettünk tanúi. Kováts ügyes egyéni akciója után 10-en belülre kerültek a lányok. Ez újabb lökést adott a csapatnak, a korábbi kapkodó játék helyett kezdték egymást keresni helyzetben a Corvinus játékosai. Egységes, remek csapatmunkával, fokozatosan dolgozta le hátrányát a csapat, szinte mindenki kivette részét a parádés 16-3-as futásból, amellyel 2 pontra zárkózott fel a társaság. Ekkor már a büntetők is be-beestek, sikerült szünetig 5/13-ra felhozni a kezdetben tragikus találati arányt. Sajnos a félidő utolsó momentuma Hevesi 4. hibája volt, s az érte járó büntetőket értékesítették  a németek, s szünetben 4-gyel "mentek".

A második félidő mindkét csapat részéről kapkodó játékkal kezdődött. Mersch villanásaival újra ellépett a Bochum, Lantos Adrienn ügyes kosárral ugyan faragott a hátrányból, ám utána az ellenfél egy-két lerohanásos támadást vezetve ismét ellépett 10-zel. A folytatásban időnként sajnos a jónál is jobb helyzeteket kerestek a lányok, ekkor Lantos egyedül próbálta tartani a  lelket a csapatban. Sajnos a játék képe nagyon "hajazott" az első negyedben látottakra, a németek újra magabiztosakká váltak. A negyed hajrájában a mzőnyben addig is hasznos Vásárhelyi Kinga büntetőivel próbált a 10 pontos határ környékén maradni a Corvinus, ugyanakkor a Bochum bravúrkosarakat is szerzett,  20 pontosra növelte előnyét.

A záró szakasz Hevesi kipontozódásával kezdődött. Vásárhelyi emelt be egy hármast, Kováts labdát, passzából Szécsényi Noémi kosarat szerzett, de így is a 20 pontos hátrány környékén maradtak lányaink, akik egy igazán jó negyedet produkáltak, s ez ennyire volt elég egy remek erőállapotban lévő s remek erőkből álló német csapat ellen.

Vladár Csaba: - A cél, hogy a torna során folyamatosan fejlődjünk, s ez a meccs megmutatta, hogy van is hová. Sajnos az elejét elizgultuk, majd volt ugyan egy jó időszakunk, de szünet után támadásban már nem tudtunk mit kezdeni az agresszíven védekező németekkel. Két nap múlva a bécsiek ellen próbálunk javítani, s továbbjutni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus