Egyetemi bajnokság: Széchenyi KA verte Petőfi SE

Két elég egyoldalú és két színvonalas, küzdelmes, szoros mérkőzést játszottak a héten a hölgyeknél a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban. Az ELTE az egrieket, a TF a BME MAFC csapatát verte fölényesen. A szombathelyiek a PTE-PEAC otthonában diadalmaskodtak, és a Petőfi-Széchenyi összecsapáson is vendégsiker született.

NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG, NŐK

Keleti csoport

ELTE-BEAC - EKE EVSI 128-19 (34-7, 30-6, 33-2, 31-4)
Budapest, Tüskecsarnok 20 néző. V: Nepp, Stánicz.

ELTE-BEAC: VARGA A. 6, HIZSNYIK D 14, KULCSÁR B. 24/6, Zelenák S. 10, LENDÉR L. 18/3 Csere: GUNDEL-TAKÁCS A. 21 HÁJER T. 18/12, Kovács N., KENYERES A. 15/3, Horváth E. 2. Edző: Dr. Gyarmati István

EKE EVSI: Baráth A., Zsoldos M. 4, Kiri Zs. 4, Szöllösi D. 6, Druzsba D. 5. Csere: Surmann D., Vigh K. Hriczó Gy., Szabó D., Pochyluk A. Edző: Jáger Péter

Az ELTE-BEAC a mérkőzés elejétől magához ragadta a kezdeményezést agresszív csapatvédekezésből gyors indításokkal már az első negyedben eldöntve a mérkőzést. A hazaiak végig űzték, hajtották lelkes ellenfelüket. Nagy volt a tudáskülönbség, az egrieknek minden negyedben akadt néhány ügyes akciójuk, ám ezek befejezései, főleg szünet után, már nem nagyon sikerültek.

Dr. Gyarmati István: - Sok munka vár még ránk, ezért a mai mérkőzés is fontos volt számunkra. Dicséret illeti a lányokat, nagyon nagy alázattal dolgoztak az egész mérkőzésen. Köszönjük az egri csapatnak a játékot.

Jáger Péter: - Számítottunk a BEAC-hengerre, tudtuk, hogy erős csapat ellen kell helyt állnunk. Szeretném megdicsérni a játékosaimat azért, mert végig harcoltak, és hogy időnként sikerült már megtalálni az egészpályás letámadás ellenszerét. Felállt védekezés ellen viszont még meg kell tanulnunk higgadtan, gondolkodva játszani.

 

Nyugati csoport

TFSE - BME MAFC 111-29 (26-8, 25-11, 40-2, 20-8)
Alkotás u. TF-csarnok, 40 néző. V: Lövei L., Stánicz P.

TFSE: MIHÁCZI  10, Gereben 16/6, KARLÓCAI 11/3, KOVÁTS G. 19, VARGA B. 14. Csere: SZELI 12, HERMAN 11, Fábián 2, Czivinger 8, Németh. Edző: Boros Zoltán, Magyar Bianka.

BME-MAFC: Éder, Kardos, Vágvölgyi 6, Stribik 4, Kékesi 2. Csere: Benkő, Gerner 4, Kanik, Monus 4, Horváth 5, Rózsavölgyi 4. Edző: Gorácz Árpád.

Végig nagy fölényben játszott a címvédő, amely lényegében az első negyedben eldöntötte az összecsapást a maga javára. A BME-MAFC lányai a második negyedben vezettek néhány ügyes támadást, szünet után azonban az erőnlét tekintetében is sokkal jobb TF helyenként nyomasztó fölényben játszott, egyoldalú volt a mérkőzés, amelyen mindkét szakvezető próbált csapata minden kosarasának bőven játéklehetőséget biztosítani.

Boros Zoltán: - Negyven percnyi koncentráció mellett helyenként a látványos női kosárlabda is feltűnt a játékunkban.

Gorácz Árpád: - A tanulás folyamatában vagyunk. Ezen a meccsen sokat tanultunk.


PTE-EMES Petőfi SE - Széchenyi KA 69-79 (20-22, 16-25, 18-19, 15-13)
Kozármisleny, Sportcsarnok, 15 néző. V: Fleischmann, Szalóki

PTE-EMES Petőfi SE: Herendi Zs. 8/6, CZIRJÁK N. 22/6, Molitor D. 7/3, PAP R.13, DOMOKOS K. 12. Csere: Szabó L., Horváth Zs.7/3, Hajnáczky, Kovács V., Várhelyi, Molnár F., Petró. Edző: Petőfi Áron.

Széchenyi KA: SZŰTS B. 6, CHROMÉJ 14, NAGY R. 22/3, Perl Zs. 5/3, TÖRÖK B. 19, Csere: Horváth D. 2, Tóth T. 2, GYÖNGYÖSI 9, Erős, Boronkai. Edző: Barthalos István.

Az első negyedben sok kosár esett minkét oldalon, fej-fej mellett haladt a két csapat. A második negyedben a hazai csapat zóna védekezése nem működött jól, a vendégek 14 támadólepattanót szedtek, így második esélyből is elég pontot szereztek. A harmadik negyed az elsőhöz hasonlóan kiegyenített játékot hozott, végül azt is egy ponttal hozták a Széchenyi KA játékosai. A Petőfi SE  egyedül az utolsó negyedet nyerte meg 2 ponttal, ami kevés volt a győzelemhez, elsősorban a második negyedben nyújtott jó játékával nyert a győri együttes.

Petőfi Áron: - A vendégcsapat megérdemelten nyert, a mi játékunk elmaradt attól, amit valójában tudunk.

Barthalos István: - A kitűzött célt, a győzelmet sikerült teljesíteni. Nem vagyok teljesen elégedett, mert tudtuk előre, hogy Czirják és Pap a Petőfi SE húzóemberei, de kettejük közül csak Pap Regina semlegesítése sikerült. Gratulálok a Petőfi SE csapatának, biztos vagyok benne, hogy a visszavágón ugyanilyen kemény mérkőzésre számíthatunk. Remélem, a közeljövőben sikerül ellenfelünknek egy kora esti időpontot találni a mérkőzések lejátszására.


PTE-PEAC - Szombathelyi Egyetem 60-69 (13-21, 23-22, 11-9, 13-17)
Pécs, Egyetemi Csarnok 30 néző. V: Fleischmann K. P., Szalóki B.

PTE-PEAC: Varga, Balázs 7, Besenyei 7, Krikler 7/6, RICK 8. Csere: Asztalos, Scherer 3, SELLEI 14/6, Sipos 12/6, Propszt, Kóbor 2 Edző: Gyenge Gábor.

Szombathely: Balogh 2, Plózer 2, SIMON 38/18, JAKUBOVICS 10, Uszkai 2. Csere: Kovács 5/3, Pankaczy 2, Fegl 8. Edző: Szabó László.

Simon Cintia vezérletével a vendég szombathelyiek kezdtek jobban, ám a folytatásban két a padról érkező játékosa, Sipos Zsófia és Sellei Dalma vezetésével feljöttek a hazaiak. Szünet után már végig szoros, kiélezett volt a mérkőzésen. Az utolsó percekben nem is Simon, hanem Kovács Krisztina triplája törte meg a jól küzdő a pécsi csapat lendületét, a végjátékban a tapasztaltabb vendégek kerekedtek fölül egy élvezetes, színvonalas mérkőzésen. 

Gyenge Gábor: - Büszke vagyok a csapatra, jól küzdöttek a lányok, és végig kétségessé tették a jobb erőkből álló ellenfél győzelmét.

Szabó László: - Hullámzó mérkőzésen a nagyobb rutin az utolsó két percben a mi javunkra billentette a mérkőzést.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus