Egyetemi Eb: Szakvezetői értékelések

A csoportmeccsek után Boros Zoltán (TFSE), Kovács Imre (Debreceni Egyetem) és Drahos Gábor (Miskolci Egyetem) értékelték csapatuk eddigi szereplését az Egyetemi Eb-n.

A kosarsport.hu interjúi:

Mint ismeretes, a TFSE női csapata a felső, a házigazda Miskolci Egyetem, valamint a Debreceni Egyetem férfi együttese az alsó ágon folytathatja szereplését az Egyetemi kosárlabda Európa-bajnokságon. A csoportmeccsek után megkértük a három szakvezetőt, értékelje csapata szereplését az Eb első fázisában.

Boros Zoltán (TFSE): - A csoportmeccseink alapján utólag el kell ismerni, volt némi szerencsénk a sorsolásnál, a csoportbeosztásnál, a vártnál jóval könnyebben sikerült elérni elsődleges célunkat, a legjobb nyolc közé jutást. Az elsődleges célt tehát elértük, de természetesen nem szeretnénk itt megállni. Nagyon remélem, nem üt vissza, hogy eddig nem ütköztünk nagyobb ellenállásba, az biztos, hogy mostantól az eddigi két találkozónknál sokkal nehezebb mérkőzések következnek, s erre - elsősorban fejben - fel kell készülniük a lányoknak.

Kovács Imre (Debreceni Egyetem): - Csoportunk erőviszonyait látva azt kell, hogy mondjam, reális a harmadik helyezésünk. Az olasz és a francia csapatban a magyar egyetemi bajnokságnál és harmadosztálynál - ahol játékosaink többsége játszik - jóval erősebb, színvonalasabb bajnokságokban edződő játékosok játszanak, és ez az ellenük elért eredményeinken is látszott. Nem volt könnyű két vereség után ráhangolni az érezhetően fáradt társaságot a román csapat elleni utolsó csoportmérkőzésre, de a srácok nagyon összekapták magukat, okos, jó játékkal szép győzelmet arattak. Nagyon büszke vagyok a fiúkra, a Pitesti elleni sikerre lehet építeni. Ha már az első nyolc közé nem sikerült bejutnunk, szeretnénk bekerülni a legjobb tíz közé. 

Drahos Gábor (Miskolci Egyetem): - Az volt a célunk, hogy meccsről meccsre javulva mutassuk meg a csapatért szorító szurkolóknak, hogy fejlődőképes, szép, korszerű kosárlabdát képes játszani ez a társaság. Úgy gondolom, ezt a célt megvalósítottuk. Ami a továbbjutást illeti, azon már fölösleges meditálni, hogy szerencsésebb lett volna, ha fordított sorrendben kapjuk az ellenfeleket - ez most így alakult. Az eddig lejátszott meccsek rengeteget jelenthetnek a jövőben a srácok fejlődése szempontjából. A továbbiakban is szeretnénk folyamatosan előrelépve jó, látványos mérkőzéseket játszva élvezni az Európa-bajnoki szereplést és szórakoztatni, kiszolgálni kitűnő, lelkes közönségünket.

A csoportmeccsek és a csütörtöki szünnap után pénteken folytatódnak a küzdelmek Miskolcon az Egyetemi kosárlabda Európa-bajnokságon. Mindhárom magyar együttes egy időben, kora délután lép majd pályára.


A magyar csapatok pénteki programja

Nők, negyeddöntő, egyetemi körcsarnok, 13.45:

TFSE - Eszéki Josip Juraj Strossmayer Egyetem (horvát) 

Férfiak, a 9-16. helyért.

Generali Aréna, 13.45:

Miskolci Egyetem - Aveiro Egyetem (portugál)

Jégcsarnok, 13.45:

Debreceni Egyetem - Comenius Egyetem (szlovák)


Forrás, Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus