Francia és litván diadal

Befejeződött a kosártorna az Európai Egyetemi Játékokon, melyen a nőknél a Corvinus Egyetem, a férfiaknál pedig a Debreceni Egyetem csapata indult. A hölgyeknél francia, a férfiaknál litván siker született. 

Egy "őrült", hullámzó, egylabdás meccsen a női fináléban a francia Strasbourg egyetemének csapata egyetlen ponttal, 62-61-re verte a fináléba a harmadik kalapból, s egyben a francia együttes csoportjából, a jelenlegi egyetemi Európa-bajnok belgrádi lányokat is legyőzve bejutó svájci Genf egyetemének együttese ellen.

A férfiak fináléjában a török sportolók és hollandiai vendégmunkások, valamint a litván sportolók parádés hangulatot teremtettek. 25 percig méltán zengett a csarnok a török drukkerek hangjától, addig irányították a játékot a félholdasok, ám a 3. negyed közepétől a Fatih Egyetem csapatától átvette az irányítást a  Mykolas Romeris nevű litván egyetem gárdája. A baltiak sokkal színesebben, kreatívabban kosaraztak, mint a jórészt csak a magassági fölényük kihasználását forszírozó törökök, s két, már az Euroligában is pályára lépő játékosuk, Gedminas Orelikas és Paulius Dambrauskas vezérletével végül 86-74-re nyerték a finálét.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus