Francia-svájci és litván-török finálé lesz

Befejező napjához érkezett Hollandiában, Rotterdamban az Európai Egyetemi Játékok versenysorozata. A játékok záró ünnepségét megelőző utolsó rendezvény a férfi kosárdöntő lesz.

A Corvinus egyetem női alakulata hamarosan, fél 10-től a Belgrádi Egyetem két, a magyar élvonalban szereplő játékost is felvonultató csapatával játszik a 9. helyért. A 9-12. helyért zajló körmérkőzéses kis "külön bajnokságban" eddig mind a fővárosi, mind pedig a Latinka Dusanicsot (Pécs majd Szekszárd) és Jefimija Karakasevicset (MTK) a soraiban tudó, tavaly egyetemi Eb-t nyert szerb csapat veretlen.

Az azért egy külön kis történetet megér - s "képbe helyezheti" az olvasót a Corvinus mai ellenfelének játékerejét illetően, hogy a belgrádiak a csoportjukban előbb a francia Strasbourgi Egyetemtől 1, majd a svájci Genfi Egyetem együttesétől 7 ponttal kaptak ki. A délutáni női döntőben a szerbeket a csoportban legyőző két alakulat, a francia és a svájci hölgykoszorú találkozik. Az elődöntőben a Strasbourg a két amerikai egyetemistával felálló török Cankaya Egyetemet verte 79-72-re, a genfi lányok pedig a torna nyitó napján a csoportban a Corvinus csapatát magabiztosan, 70-49-re legyőző tavalyi Eb-ezüstérmes német Bochumi Egyetem csapatát múlták felül méghozzá fölöttébb magabiztosan, 78-61-re.

Ami a férfi tornát illeti, a döntőig menetelt a debrecenieket legyőző török Fatih Egyetem csapata, amely a fináléba kerülésért 86-72-re győzött a szerb Nis ellen. Ellenfele a fináléban a Mykolas Romeris egyetem az elődöntőig imponáló magabiztossággal menetelő csapata lesz Litvániából. A baltiak 113-66-ra verték a Kölni Egyetem, majd 114-61-re a tegnap a Debrecent legyőző román Pitesti Egyetem csapatát. Az elődöntőben Bologna diákjain "gázoltak át" egy szörnyű felfogásban vezetett, technikaikkal tarkított meccsen (123-101). A döntőbe jutásért vívott meccset aztán majdnem elnagyképűsködték a baltiak, akik a záró szakaszban 12 pontos előnyt adtak le, majd egálnál kosarat szereztek, de az Eb-címvédő, a nyitányon a debreceniek által "oktatott" Split még kialakított egy tiszta hárompontos helyzetet, ám a dobás kimaradt, így a korábbi meccseinek rendre 110 pont fölé jutó litvánok végül 73-71-re nyertek.  Óriási meccsnek ígérkezik a török-litván finálé, már csak azért is, mert az félholdasoknál szerepel volt Galata-kosaras, a litvánoknál pedig van Lietuvos Rytas játékos.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus