Jön a MEFOB döntő - ezt várja a szakvezetés

Szombathely lesz a házigazdája május 11-12-én az egyetemi és főiskolai bajnokság (MEFOB) férfi és női négyes döntőjének. A fináléba jutó csapatok szakvezetőit faggattuk csapataik esélyeiről.

A négyes döntőkbe az alábbi egyetemi együttesek verekedték be magukat:

Nők: Debreceni EAC, Közgáz, TFSE, USC Szeged.
Férfiak: Debreceni EAC, Eger EKF SE, Közgáz, Szombathelyi ESE.

Nők

Szűcs Imre (DEAC): - Felemás érzésekkel utazunk az ország másik végébe, mert érettségik és zárthelyik miatt csak csonka csapattal, mindössze nyolc játékossal tudunk részt venni a négyes döntőn, lesz olyan játékosunk is, aki még hétfőn reggel ír zárthelyit s csak kedden számíthatunk rá. Ezzel együtt a tavalyi ezüstérmünk kötelez, most éremért utazunk, szeretnénk a dobogón végezni.

Vladár Csaba (Közgáz): - Címvédőként utazunk, de a csoportmeccseken látottak alapján úgy gondolom, a TFSE csapata kiemelkedik a mezőnyből, és a négyes döntő első számú esélyese. Vannak játékosaink, akik a négyes döntő előtti napon még bajnoki mérkőzést játszanak, két lány pedig a torna nyitó napjának reggelén még vizsgázik, ők majd külön jönnek, s várhatóan csak majd "beesnek" az első meccsünkre, de reményeink szerint teljes csapattal tudunk felállni, s remélem, a dobogóra is sikerül.

Domokos Mihály (Szeged): - Nagyon kiegyensúlyozott négyes döntő várható, szoros mérkőzésekkel. A csoportmérkőzéseken legjobban szereplő csapatok jutottak a fináléba, ahol szeretnénk minél jobban szerepelni. Kisebb sérülés és zárthelyik miatt egyelőre bizonytalan, hogy milyen erősségű csapattal tudunk kiállni, de bízom benne, hogy a legjobbakkal.

Sterbenz Tamás (TFSE): - A csoportmérkőzések során veretlenek maradtunk, jó lenne, ha ez a négyes döntő után is így maradna. Két dolog nehezíti az eredményes szereplést, az, hogy a csapat egyik alapembere, Mányoky Judit a közelmúltban súlyos térdsérülést szenvedett, a másik pedig, hogy az egyetemi négyes döntővel szinte párhuzamosan zajlik az Amatőr Női Bajnokság döntője is, amelyben szintén érdekeltek vagyunk. Eredményesség szempontjából az egyetemi négyes döntő nekünk legalább olyan fontos, ha nem fontosabb, mint az ANB fináléja.


Férfiak

Dr. Nagy Ágoston (DEAC): - A két legutóbbi kiírást megnyertük, szeretnénk triplázni. Ez azonban nagyon nehéz feladatnak ígérkezik, hiszen úgy gondolom, a Közgáz és az Eger is nagyon jó erőt képvisel. Kisebb sérülés miatt nem biztos, hogy a legerősebb összetételben tudunk majd játszani, de legtöbb játékosunk hadra fogható. Játékhiányra biztos, hogy nem panaszkodhatnak a fiúk, hiszen több játékosunk is játszik a Salgótarján elleni NB I B-s elődöntőn, a négyes döntő előtti napon az NB II-es meccsen pedig már a szombathelyi sorozatra készülve a komplett egyetemi csapat játszik. Akár már az első nap végére eldőlhet az érmek, helyezések sorsa.

Váczi Péter (Eger): - Bár mi most indultunk először, úgy érzem, ebben az új rendszerű egyetemi bajnokságban ez, az idei lesz a legmagasabb színvonalú és a legkiegyensúlyozottabb a férfi döntő. Megítélésem szerint bárki bárkit legyőzhet, a Debrecen mellett szól, hogy a legutóbbi két év alapján tudja, hogy kell döntőt nyerni. És éppen azért, mert úgy érzem, nagyon szoros, kiélezett csaták várhatók, nem akarok jóslásokba bocsátkozni. A legerősebb csapatunkkal megyünk és próbálunk minél jobb eredményt elérni.

Vladár Csaba (Közgáz): - Azok után, hogy a fiúknak tavaly nem sikerült bejutniuk a négyes döntőbe, most újra itt az esély előttük. Sérülés és munkahelyi elfoglaltság miatt két fontos játékosunk ugyan hiányzik majd, de úgy érzem, így is elég sokan és elég erősek leszünk. Úgy látom, a Debrecen kiemelkedik a mezőnyből, a mi célunk a minél jobb szereplés, szeretném, ha éremmel térhetnénk haza.

Kéri Péter (SzOESE): - Az előző két kiírásban is ott voltunk a négyes döntőben, de mindkétszer negyedik helyen zártunk, lecsúsztunk a dobogóról. Hazai környezetben mindenképpen szeretnénk előrelépni. Úgy gondolom, a négyes döntőbe jutó csapatok tudása garancia arra, hogy magas színvonalú finálét rendezünk. Ami növeli optimizmusomat az az, hogy teljes csapattal várjuk a négyes döntőt, amelyen egyértelműen érmet szeretnénk, dobogósok akarunk lenni.


A négyes döntő menetrendje:

2015. május 11., hétfő
Férfiak:
09:00 Közgáz SC és DSK – DEAC
11:00 Szombathelyi ESE – Eger EKF-SE
Nők:
13:00 TFSE – DEAC
15:00 USC Szeged – Közgáz SC és DSK
Férfiak:
17:00 DEAC – Eger EKF-SE
19:00 Közgáz SC és DSK – Szombathelyi ESE

2015. május 12., kedd
Nők:
09:00: TFSE – Közgáz SC és DSK
11:00: DEAC – USC SZEGED
Férfiak:
13:00 Eger EKF-SE – KÖZGÁZ  SC és DSK
15:00  Szombathelyi ESE – DEAC
Nők:
17:00: Közgáz SC és DSK – DEAC
19:00: USC Szeged – TFSE

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus