Jön az egyetemi döntő: Négyen keletről - bármi megtörténhet

Amint arról már korábban beszámoltunk, teljes keleti sikert hoztak a női negyeddöntők az egyetemi és főiskolai bajnokságban a hölgyeknél. A négyes döntőbe a keleti csoport első négy helyezettje, a Közgáz, a DEAC, a Nyíregyháza és a Szeged csapata jutott. A Final Four előtt tartottunk egy kis "közvélemény kutatást" a résztvevő együttesek szakvezetőinél, ki mit vár saját csapatától és a négyes döntőtől.

Vladár Csaba (Közgáz SC és DSK): - Az előző kiírásban a harmadik helyen végeztünk, szeretnénk előrelépni. Mivel a csapatok a csoportmérkőzések során már találkoztak egymással, azt mondhatom, elég kiegyenlítettek az erőviszonyok. Éppen ezért szerintem sok múlik majd azon, melyik intézmény milyen erős kerettel tud részt venni a négyes döntőn. Nekünk például két sérült játékosunk van, kérdés, felépülnek-e jövő hét elejére.

Szűcs Imre (DEAC): - Több játékosunk is hosszabb időt hagyott ki sérülés és műtét miatt, de szerencsére egy lány, Dara Lilla kivételével mindenki felépült és játékra kész. Akadtak, akik végigjátszották a szezont, és reményeim szerint a sérülésből felépült játékosaink is utolérték magukat, játékba lendültek. Próbálunk a lehető legjobban felkészülni a négyes döntőre, és mindenképpen érmet szeretnénk szerezni - ha lehet, minél fényesebbet.

Farkasinszki Gyuláné (Nyíregyházi Főiskola): - Egyetlen célunk a tisztes helytállás lehet. Főiskolásaink zárthelyikre, középiskolásaink érettségire készülnek, és bár szép dolog a sport, a kosárlabda, azért érthetően nekik a jövőjük, a tanulmányaik az elsődlegesek. Ráadásul a hétfőn a PEAC ellen - amelynek első csapata bajnoki döntőt játszik -  van egy amatőr NB I-es meccsünk is, amelyen csapatunk több játékosa is érintett, tehát sajnos nem igazán tudunk teljes csapattal felállni, erősen tartalékosak leszünk. Még szerencse, hogy Debrecenben van a döntő, nem is tudom, hogyan állnánk ki, ha messzebbre kellene utaznunk.

Domokos Mihály (USC Szeged): - A csoportban a negyedik helyen végezve a bajnoki címvédő pécsieket két győzelemmel kiverve sikerült bejutni a döntőbe.  Ha már ott leszünk, megpróbálunk mindent annak érdekében, hogy eredményesen szerepeljünk. Nem leszünk túl frissek, hiszen a csapat egy jelentős része az amatőr NB I-es csapatban játszik, amely szombaton "országjáráson" vesz részt. E játékosoknak Nagykanizsán lesz mérkőzésük, nem valószínű, hogy frissen érkeznek majd Debrecenbe. Remélem "ott leszünk" majd a végelszámolásnál.

A női döntő programja:

Április 28., hétfő
9 óra: Nyíregyházi Főiskola - DEAC
11 óra: USC Szeged - Közgáz
17 óra: Közgáz - DEAC
19 óra: USC Szeged - Nyíregyházi Főiskola

Április 29., kedd
13 óra: Nyíregyházi Főiskola - Közgáz
15 óra: DEAC - USC Szeged. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus