Lantos húzta el a portugálok nótáját

A 9-12. helyért zajló alsóházi körmérkőzéses sorozat első összecsapásán megszerezte első győzelmét az Európai Egyetemi Játékokon a Budapesti Corvinus Egyetem női csapata. Vladár Csaba és Kováts László tanítványai portugál ellenfelüket verték 11 ponttal.

Budapesti Corvinus Egyetem - Portói Politechnikai Intézet 60-49 (16-9, 13-10, 13-11, 18-19)

Corvinus: LANTOS 18/3, Szamosi 6, GYIMESI 9, Hoffman 2, Hevesi 8. Cs: Füge 1, KOVÁTS 5/3, BALOGH 7/6, Vásárhelyi 4.

Egy jó büntetővel majd egy triplával ráijesztettek a portugálok a corvinusos lányokra. Ezt követően azonban az első 10 percben tarthatatlan, s társai által ügyesen kiszolgált Gyimesi Krisztina vezérletével, indítások utáni kosaraival fordított a magyar csapat, sőt a nyitó szakaszban 9 pontig jutó bedobó vezérletével megnyugtató előnyre tett szert.

Zónával kezdte a második negyedet a portói alakulat, s hamar megbánta. Kétszer is villant Balogh Júlia precíziós csuklója, s a két tripla után 10 pont fölé nőtt a magyar előny. Ezt követően kicsit ellaposodott a játék, a félidő hajrájában Szamosi Rita villanásaival tartotta 10 pont körüli előnyét a magyar együttes.

A második félidő Lantos Adrienn parádéjával kezdődött, a vékony dongájú irányítóval nem tudtak mit kezdeni a luzitán lányok, hol betörésből, hogy szép középtávoli tempóból volt eredményes. Zsinórban dobott 8 pontját követően Kováts Gabriella egy triplát emelt be, s az eléggé egy emberes portugál együttes ellen 15 ponttal vezettek a lányaink. A szakasz végén kissé leült a játék, a portugálok, válogatott játékosuk, Francisca Braga vezérletével a 10 pontos határ közelébe küzdötte fel magát a portói hölgykoszorú.

És bizony lendületben is maradt, miközben az addig magabiztos corvinusos lányok elbizonytalanodtak, több labdát eladtak a portugál lányok agresszív, csapdázó védekezésével szemben. A záró szakaszt 10-0-lal indító portugálok 2 pontra zárkóztak föl, jókor jött Hevesi Mercédesz két értékesített büntetője, sőt e kritikus helyzetben Vásárhelyi Kinga is villant. Az izgalommentes végjátékról pedig a hajrában a kosárszerzés minden típusát bemutató Lantos gondoskodott, aki előbb 2 büntetőt értékesített magabiztosan, majd 5 pontos vezetésnél triplájával megadta a kegyelemdöfést a portugáloknak, s biztos, ami biztos a végén még egy duplát is beemelt, Váráshelyi kosarával pedig végül 10 pont fölé nőtt a különbség.

Kováts László: - A meccs elején indításokkal elhúztunk, majd sikerült átdobni a portugál zónát. Magabiztosan vezettünk, de a negyedik negyed elején ellenfelünk agresszív, csapdázó védekezése kicsit megzavarta a lányokat, a portugálok egy extra egyéni teljesítménnyel feljöttek. Szerencsére a végre rendeztük a sorokat, s átvészeltük a hullámvölgyet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus