Miskolcon megújult a körcsarnok az egyetemi Eb-re

Befejeződött a Miskolci Egyetem Körcsarnokának felújítása, 2017. július 10-én megtörtént az ünnepélyes átadás is

A Miskolci Egyetem honlapjának beszámolója:

Az 1983-ban épült sportlétesítmény már évek óta teljes kapacitással működött, nem csak az egyetemi testnevelés órákat szolgálta ki, de a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club (MEAFC) otthona is volt, valamint számos nagyszabású országos és nemzetközi sportversenynek, koncerteknek, kiállításoknak volt helyszíne. Az intenzív használat szükségessé tette a teljes körű felújítást.

A rekonstrukció a MEAFC kosárlabda sportágban benyújtott 2016/2017-es sportfejlesztési programjában szerepelt, amelyet a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége támogatólag jóváhagyott. A Tao keretet a BorsodChem Zrt., a közel 300 millió forintos beruházás 30 %-os önerejét pedig a Miskolci Egyetem biztosította.

Az 1.140 m2 alapterületű multifunkcionális küzdőtér a kosárlabda, a kispályás labdarúgás, a kézi-, röp- és tollaslabda, a tenisz sportági igényeit egyaránt kiszolgálja. A Körcsarnokban 6 zuhanyzós öltöző, 550 fő befogadóképességű lelátó, technikai értekezletre is alkalmas „galéria”, modern eredményjelző- és hangtechnika, az emeleten 380 m2-es gyakorlóterem található. 

A megújult Körcsarnok is egyik helyszíne lesz a július 16-án kezdődő 14. Egyetemi Kosárlabda Európa-bajnokságnak, ezért is jelentős, hogy a felújítás időben befejeződött, és így az ideérkező játékosok és vendégek már egy korszerű, minden igényt kielégítő sportcsarnokban lehetnek részesei egy nagyszabású sporteseménynek. A bajnokságon intézményi csapatok, többségében hazájuk országos bajnokai versenyeznek egymással. 16 férfi és 12 női egyetemi csapat méri össze tudását, köztük a férfi és női Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság győztese valamint a Miskolci Egyetem férfi csapata. 

Jöjjön el Ön is a bajnokságra, nézze meg a felújított csarnokot, és szurkoljon a Miskolci Egyetem csapatának!

A felújításról készült videó itt tekinthető meg:

A 14. Egyetemi Kosárlabda Európa-bajnokság beharangozó kisfilmje:

 

fotó: meafc.hu/Kiss Viktor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus