NCAA-s magyarjaink: Balláék remeklése

Ki jobban, ki gyengébben szerepelt, s sajnos akadt, aki alig játszott az amerikai egyetemi csapatokban szereplő ifjú honfitársnőink között a múlt héten

Kettős győzelemmel zárták az elmúlt hetet a Balla nővérek. Csapatuk, az Oral Roberts előbb a Lamar együttesét verte 84-78-ra, majd a Sam Houston csapatát 80-50-re.

Az előbb mérkőzésen csak Bernadett játszott, ám ő 12 pontos (5/6 dupla, 2/3 büntető) és 11 lepattanós dupla duplájával főszereplője volt a nagy küzdelemben kivívott sikernek. A 26 percet a pályán töltő kosaras statisztikai lapján még 7 eladott labda és 1 blokk került.

A másik meccsen, amelyet fölényesen nyert meg a csapat, mindkét nővér játszott s mindketten 10 pont fölé jutottak. Bernadett ezúttal 18 percet játszva 6/10-es mezőnymutatóval megint 12 pontot dobott. Ezúttal 4 lepattanót szerzett, volt 2 eladott és 1 szerzett labdája.

Dorottya, bár csak 14 percet játszott, remekelt ezen a meccsen. 1/2-es dupla, 4/5-ös tripla és 3/3-as büntető mutatóval 17/12 ponttal fejezte be nem egészen negyed órás küldetését. Volt még 2-2 lepattanója s eladott labdája.

A FIU kosaras lányai 79-68-ra kikaptak a Charlotte otthonában. Lábady Zsófi 30 percet játszott, kosárra nem dobott, de a mezőnyben  hasznos volt. Leszedett 8 lepattanót, volt 1-1 gólpassza és szerzett labdája. Az Old Dominion ellen hosszabb kihagyás után Hegedűs Janka is visszatért a csapatba. A lányok csapata által 72-56-ra megnyert meccsen pontot egyikük sem dobott, Zsófinak volt 1 sikertelen dupla kísérlete, mindketten leszedtek 1-1 lepattanót, Janka 1 labdát eladott.

Szécsi Orsi és Szamosi Amadea csapata, a Duquesne Dukes hazaim környezetben 68-63-ra kikapott a La Salle együttesétől. Szécsi Orsi 28 perc alatt 2/6-os dupla és 0/2-es tripla és büntető mutatóval 4 pontot dobott. Leszedett 7 lepattanót (3 támadó), volt 3 gólpassza és 1 szerzett labdája. Szamosi ezúttal 3 percet játszott.

Múlt heti második meccsükön nagy küzdelemben 54-51-re nyerni tudtak a Rhode Island otthonában. Ezen a meccsen Orsi 14 perc alatt 1/3-as dupla mutatóval 2 pontig jutott, s leszedett 4 védő lepattanót. Statisztikai lapján még 2-2 eladott labda és blokk, valamint 1 gólpassz látható. Amadeának 2 perc jutott s ezalatt volt 1 sikertelen kétpontos kísérlete.

Szabó Fanni együttese, a Dartmouth azok után, hogy a múlt hetet megelőzőt győzelemmel zárta, a múlt héten a Columbia együttesét is legyőzte. A 82-75-ös siker alkalmával Szafi faultproblémák miatt 20 percet játszott. Ezalatt 1/2-es dupla és 0/2-es tripla mutatóval 2 pontot dobott, s emellett még volt 3 gólpassza. Azok után, hogy zsinórban 2 meccset megnyert a csapat, a Cornell otthonában 63-50-re kikapott. A magyar lány e meccsen is 20 percet játszott és 1/3-as dupla, valamint 0/5-ös tripla mutatóval ismét 2 pontot szerzett. Volt emellett 1-1 gólpassza, szerzett és eladott labdája.

Csutorás Fanni együttese, az Iowa Reivers egy roppant kosárgazdag meccsen 109-70-re verte az Arkansas Baptist együttesét. Sajnos erről a meccsről részletes statisztika nincs, pedig jó lenne tudni,de azt igen, hogy az Iowa legeredményesebb játékosa ezen  meccsen Csutorás volt méghozzá 25 ponttal. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus