Sima TF-siker az Európai Egyetemi Játékokon

A 15. és a 30. perc között gáláztak a TF-es lányok a portugál Aveiro egyetem ellen, végül majdnem 50 ponttal, 84-36 arányban győztek.

A kosarsport.hu beszámolója:

Zágráb, Egyetemi Európa-játékok, női kosárlabda, 9-16. helyért
TFSE-Aveiro 84-36 (18-11, 19-6, 33-11, 14-8)

TFSE: Miháczi 4, Mányoky 10/6, KARLÓCAI 16/3, NÉMETH 10, VARGA 15. Cs.: BODNÁR 13/3, Lakatos 3, Kováts G.2, MAGYAR B. 7/3, Sándorfi D 2., Sándorfi R. 2.

A portugál csapat 3 vereséggel és -81-es kosárkülönbséggel zárta a csoportmeccseket, azaz meccsenként átlagban 27-tel kapott ki.

Ezt a meccset "ráért" megtekinteni a tornán közreműködő két magyar játékvezető, Gyuris Péter és Lövei László. Az első percekben úgy tűnt, mindkét csapatot kizökkentette a pihenőnap. A mieink pörögtek fel hamarabb, a 4. percben - többek között Karlócai Juli szép triplájával - 9-0-ra ellépett a TF. Portugál időkéréssel, majd kosárral folytatódott a játék, Mányoky Judit felelt távoli kettessel a támadóidő utolsó pillanatában. Szép egyenletesen elosztották a pontszerzés édes terhét egymás között lányaink. A szakasz közepén megtört a lendület, nem jöttek - illetve mentek - be a dobások. Egy bravúros, 8 méteres triplával 13-7-re jött föl az Aveiro. A TF hosszabb kosárcsendjét Németh Alma törte meg büntetőkből. A negyed hajrájában váltva estek a kosarak, a szakasz egy mutatós Németh - Kováts Gabi akcióval zárult, előbbi ügyes átadását utóbbi a negyed végét jelző dudaszó pillanatában váltotta pontokra. 

A második negyed elején szépen megmozgatták a lányok a portugál zónát, s Bodnár Fanni dobott szép (két)pontos tempót. Nem adták olcsón a bőrüket a portugálok, harcoltak, vetődtek a szabad labdákért, s bár lányaink magassági fölényben játszottak, nemegyszer visszaszerezték a lepattanót a TF palánkja alatt, s harcmodoruk nemigen ízlett lányainknak. Időt is kért Boros Zoltán, a negyed első fele 2-2-es részeredménnyel zárult, amikor újra Fanni villant - ekkor egy triplát emelt be, 10 pontosra növelve a TF előnyét. Ez a tripla átlendítette a holtponton a TF-et. A lányok néhány szikrázó párharc közepette a negyed második felét 17-4-re nyerve szünetig 20 pontos előnyre tettek szert. 

Karlócai-parádéval indult a második félidő, három gyors duplája után Mányoky emelt be egy hármast, 9-0-s bő két és fél perccel kezdett szünet után a TF. Portugál időkérés után Alma is betalált, 11 TF-pont és 3 és fél perc után született az első Aveiro találat a második félidőben. Szünet után "gálázott", örömjátékot mutatott be a TF, élvezték a játékot lányaink fáradó, s ereje fogytával időnként - finoman fogalmazva - keménykedő portugál csapattal szemben. A negyed hajrájában Bodnár dobott hármast, a végét jelző dudaszóra pedig Mányoky is betalált. A befejező negyed előtt 42 ponttal vezetett a TF. 

A befejező 10 percben az eddig kevesebb lehetőséghez jutó játékosok játszottak a TF-ben, Magyar Bianka szép palánkos triplával vétette észre magát. A 15. és a 30. perc között remekül játszva a vártnál nagyobb különbségű győzelmet aratott a TF. 

Boros Zoltán: - Azzal, hogy féken tartottul a portugálok rendre húsz pont fölött dobó játékosát, kihúztuk ellenfelünk méregfogát. Koncentrált, jó játékkal nyertünk, mindenki bőven játszott, gratulálok a lányoknak, megyünk tovább a 9. helyért.


Forrás, Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus