Sopronban az Universiade-válogatott

Nemcsak a felnőtt, a július elején Koreában rendezendő Universiadéra készülő magyar válogatott keretének tagjai is Sopronban tartózkodnak a héten.

Sterbenz Tamás és Horváth József irányításával 18 kosaras hölgy készül az egyetemisták nagy seregszemléjére. A társaság napi két edzéssel készül, s természetesen a helyszínen, azaz a Novomatic Arénában tekinti meg a "nagyok", azaz a felnőtt válogatott Európa-bajnoki mérkőzéseit.

Az Universiade-válogatottal jelenleg Baksa Bettina, Vukov Szonja (MTK), Koch Dóra, Mansaré Manty (Győr), Pap Regina (PEAC), Brixel Mónika, Szabó Flóra (BEAC), Mányoky Judit, Miháczi Dia, Karlócai Julianna, Németh Alma (TFSE), Katona Szidónia (a szezon első felében a PINKK-ben játszott), Martonosi Zita (Szeged), Göttlinger Anna (DEAC) és három az Egyesült Államokban tanuló lány, Balla Dorottya, Fejes Fruzsina és Hegedűs Janka készül. A hét második felében kapcsolódott be a felkészülésbe az Eb-n szereplő felnőtt válogatottból végül kimaradó, amúgy szintén Amerikában tanuló Szamosi Amadea, a kontinensviadalt követően pedig az Európa-bajnokságon is szereplő Zele Dorina csatlakozik majd.

Az edzőkettős a tervek szerint a Sopronban töltött időszakot követően, a jövő héten szűkíti majd az Universiade-válogatott keretét.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus