Sorsoltak az Európai Egyetemi Játékokon

Ma délután megkezdi szereplését az Európai Egyetemi Játékokon a TFSE női és a DEAC férfi csapata - nehéz csoportba került mindkét együttes.

A kosarsport.hu beszámolója:

Nehéz csoportba került a DEAC férfi és a TFSE női csapata is a horvát fővárosban, Zágrábban kedden kezdődő Egyetemi Európa Játékok kosárlabda tornáján. Mindkét csapatnak lesz olasz (bolognai) ellenfele, a debreceniek pedig a házigazda zágrábi csapatot is kifogták. 

Mind a DEAC, mind pedig a TF a harmadik kalapba került a sorsoláson. A férfi mezőnyben a 20 csapatot 4 ötös csoportba sorsolták, a hölgyek 4 négyes csoportban versengenek. A férfiaknál az idő rövidsége miatt a 4 csoportelső jatszik majd az 1-4. helyekért, a másodikok az 5-8. helyekért s így tovább. A hölgyeknel a csoportokból a két első továbbjut, s attól kezdve majd zajlanak a negyeddöntők, elődontők, s a döntő. 

A DEAC csapatát elsőként húzták ki a harmadik kalapból a házigazda Zágrábi Egyetem, valamint a Bolognai Egyetem mellé. Később még a holland Tilburgi Egyetem és a német Würzburgi Egyetem kerult az A-jelű ötösbe.

A TFSE női csapata a szerb Belgrádi Egyetem es a török Bahcecehir Egyetem mellé került a D-csoportban, s kesőbb még "behúzták" melléjük negyedik csapatként a bolognai női együttest.

A kosártorna mérkőzéseit összesen 4 helyszinen, 4 sportcsarnokban fogják lejátszani. 

A debreceni csapat a tragikusan fiatalon elhunyt horvát világsztárról, Drazen Petrovicról elnevezett arénában kezd 17.45-kor a Tilburg ellen, a TFSE női együttese pedig a török riválisa ellen játssza első meccsét 15.30-kor. 

A magyar csapatok csoportmeccsei:

Kedd
TFSE-Bahcesehir 15.30
DEAC-Tilburg 17.45

Szerda
TFSE-Bologna 13.15
DEAC-Würzburg 17.45

Csütörtök
TFSE-Belgrád 15.30
DEAC-Zágráb 20.00

Péntek
DEAC-Bologna 17.45

 

Forrás, Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus