Universiade: fölényes sikerrel a negyeddöntőben lányaink

Biztosan győzte le a házigazda koreaiakat Universiade válogatottunk, így bejutott a legjobb nyolc közé.

A második és a harmadik negyed hatékony támadójátéka - 50 pontot dobott e két szakaszban a csapat - révén biztosan győzte le a házigazda koreaiakat Universiade válogatottunk, így bejutott a legjobb 8 közé.


Dél-Korea - Magyarország 55-88 (19-22, 16-26, 9-24, 11-16)

A legjobb nyolc közé jutás szempontjából döntő találkozót Martonosi Zita vezérletével bátran, jól, 6-0-lal kezdték lányaink. A folytatásban jó csapatmunkával növelni is tudta előnyét a magyar csapat, a szakasz közepén a két magas játékos, Zele Dorina és Szamosi Amadea eredményessége révén 18-7-re elhúztak a mieink. Ekkor jött egy hullámvölgy, a hazaiak egy triplával egy 10-2-es rohammal 3 pontra feljöttek.  

A második negyed elején hamar le is dolgozta a hátrányát a hazai együttes. Ezután azonban Zele, valamint két a padról érkező játékos, Pap Regina és Koch Dóra jóvoltából egy 8-0-lal ismét megugrott ellenfelétől a magyar csapat. Előbbi kosarainak köszönhetően a folytatásban nem tudott közel kerülni Korea a mieinkhez, a 18. percben tenisz állás, 30-40 virított az eredményjelzőn. Ezt az előnyt a félidő hajrájában Baksa Bettina révén még sikerült növelni, szünetben 13 ponttal vezetett a magyar csapat. 

A második félidő elején lányaink rátettek még egy lapáttal. Ekkor Vukov Szonja lépett elő vezérré, biztos kézzel értékesítette büntetőit. Szamosi és Zele sem lankadt, Universiade válogatottunk egy 13-2-es első 4 perccel kezdve a második félidőt gyorsan 20 pont fölé "hizlalta" az előnyét. Ezzel lényegében eldőlt a találkozó, az alacsony, mozgékony ázsiaiak megtörtek. A negyed második felében Balla Dorottya, valamint Szabó Flóra is ereményes volt, a magyar előny pedig közel 30 pontosra nőtt. 

A záró szakasz ezek után formalitás volt. Ennek elején Balla büntetőivel gyorsan 30 pont fölé nőtt a különbség. A végén csapatunkból az addig kevesebb lehetőséghez jutó lányok játszottak. Az összecsapás kiegyenlített játékkal és fölényes magyar győzelemmel fejeződött be, a második és a harmadik negyed remek játékának köszönhetően lányaink fölényesen verték a házigazdákat, s e győzelmükkel bejutottak a legjobb 8 közé.  

Bár elég sok, szám szerint 21 labdát eladtak a lányok, de ezt sikerült ellensúlyozni az 57-25-re megnyert lepattanó csatával. Szamosi Amadea ismét dupla-duplát ért el (14 pont, 11 lepattanó), a büntetőket pedig ezúttal már remekül (26/32, 81%) dobták lányaink.  

Sterbenz Tamás együttese csütörtökön magyar idő szerint 11 órától az amerikai csapattal játszik a 4 közé jutásért. 

Magyarország: BAKSA 10, MARTONOSI 8, VUKOV 8, ZELE 17, SZAMOSI 14. Cs: Balla 7, PAP 16, Koch 2, Németh 4, Szabó 2, Fejes.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus