Universiade-válogatott: irány Gwangju

Ma délután indul és jó egy napos utazás után megérkezik az Universiade helyszínére, a dél-koreai Gwangju-ba a magyar lány válogatott.

Sterbenz Tamás, az együttes szakvezetője több keretszűkítést követően végül a következő 12 játékost nevezte: Baksa Bettina, Balla Dorottya, Fejes Fruzsina, Koch Dóra, Martonosi Zita, Mányoky Judit, Németh Alma, Pap Regina, Szabó Flóra, Szamosi Amadea, Vukov Szonja, Zele Dorina.

A csapat vezetőedzője honlapunk érdeklődésére elmondta, a csapat bő három hetet készült a koreai játékokra. Hozzátette: akadtak, akik nem sokkal a bajnokság befejezése, mások viszont hosszabb kihagyás után álltak edzésbe. Néhányan az Egyesült Államokban tanultak év közben, egyikük, Szamosi Amadea a felnőtt válogatottal készült, s miután nem került be az Eb-csapatba, csatlakozott az Universiade válogatotthoz. Zele Dorina pedig, aki szerepelt az Európa-bajnokságon, csak még később, azt követően, hogy válogatottunk búcsúzott a kontinensviadaltól. 

Az Universiade-n a csoportban lányaink három kontinens, három különböző kosaras kultúra képviselői ellen lépnek pályára. Kanada ellen kezdenek vasárnap, hétfőn Mozambik, kedden pedig a házigazda Dél-Korea vár majd lányainkra. 

Nem könnyítette a helyzetet, hogy a torna előtt csupán két edzőmeccset tudott játszani a csapat, méghozzá az U20-as válogatott ellen. A tervezett külföldi rivális, a bosnyák U20-as válogatott az utolsó pillanatban lemondta az edzőmeccseket. 

A rövid felkészülés alatt a szakvezetés a legfontosabbnak egy egységes csapatjáték kialakítását tartotta. Sterbenz reméli, ebből majd sok mindent viszontlát. Arra viszont, hogy mindez eredményesség tekintetében mire lehet elég, nem tudott válaszolni, tehát csapata elutazik Dél-Koreába és fejest ugrik az ismeretlenbe.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus