3x3-as csapataink már az ifjúsági olimpia helyszínén

Mészáros Lajos vezetésével megérkezett a magyar fiú és leány 3x3 válogatott a II. ifjúsági olimpia (YOG) helyszínére, Nankingba.

Az augusztus 16-29. között megrendezésre kerülő találkozón a 3x3 kosárlabda lesz a hivatalos kosaras versenyszám, amelyre mindkét magyar U18-as magyar csapat kvótát szerzett. Ebben jelentős szerepe volt a Decathlon OKK (Országos Középiskolás B33 Kupa) sikerének, amely a nemzetközi szövetség, a FIBA elismerését is kiváltotta.

Az MKOSZ által kiírt és az Amatőr Bizottság, a megyei kosárlabda szövetségek és a B33 tornák szervezője a Sport Division Kft. által lebonyolított Kupán több mint 240 iskola közel 2000 diákja, összesen 460-nál is több csapatban versenyzett. A 3 hónapon keresztül zajló sorozat végén, a május 31-én, Kecskeméten rendezett országos nyolcas döntőben a lányoknál a végső győzelmet a szolnoki Verseghy Gimnázium csapata, míg a fiúknál a kecskeméti Bólyai Gimnázium csapata szerezte meg.

A DECATHLON KÖZÉPISKOLÁS B33 KUPA népszerűségét látva nem meglepő, hogy az Ifjúsági Olimpiára nevezett válogatott keret minden tagja szerepelt B33 tornákon, így teljesítve a válogatottsághoz szükséges FIBA előírásokat. Hazánkat az alábbi játékosok képviselik a II. Ifjúsági Olimpián:

Lányok: Aho Nina Daniella, Nagy Dorottya Zsaklin, Simon Cintia, Tóth Tímea

Fiúk: Horváth Kristóf István, Kis Attila Raul, Major Gergely, Mike János

A DECATHLON KÖZÉPISKOLÁS B33 KUPA idei sikerét látva az MKOSZ a 2014/15-ös szezonban is kiírja a kupát, ami a Magyar Diáksport Szövetséggel egyeztetetten a DIÁKOLIMPIA versenyszámaként szerepel majd a versenynaptárban. Az MKOSZ tovább folytatja az egyetemi B33 bajnokságot is, így teremtve a két országos versenyen keresztül esélyt a magyar 3x3 csapatok számára, hogy világversenyeken szerepeljenek, illetve a versenyeken résztvevőknek, hogy bekerülhessenek a válogatott keretekbe.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus