A Falco az U21/23-as magyar bajnok!

Váradi Attila tanítványai a döntőben a vártnál nehezebben gyűrték le a Honvédot, a Szeged viszont meglepően simán lett bronzérmes Debrecenben.

A Döntőben:

Falco Trend-Optika KC Szombathely - Budapesti Honvéd SE 69 - 67

A mezőny abszolút meglepetéscsapata, a Honvéd kisebb hullámvölgyei dacára is visszajött a hajrára és volt esélye a végső győzelemre, de Haris Róbert egyenlítő triplája után Karagityé volt az utolsó szó, az ő duplájával lett bajnok a szombathelyi gárda, melynek most Bognár Kristóf (11 pont, 8 lepattanó) mellett már Hódi Patrik (13 pont) is vezére volt. A bajnokcsapat a 12 pontos, 7 lepattanós, 4 gólpasszos Tóthtól kapta meg a szükséges pluszt házon belül, az A-csoportban is stabil kerettag Bazsó Brúnó (10 pont) pedig szintén hozta, ami elvárható tőle ezen a szinten. A fővárosiaknál a torna talán legkiegyensúlyozottabb játékosa, Robert Kwame (10 pont, 5 lepattanó, 6 gólpassz) és a 14 pontos, 6 lepattanós Stefán Dávid vitték a prímet, de elsősorban csapatvédekezésben és küzdeni tudásban nyújtott extrát a Puskás Artúr - Mészáros István páros edzette társaság, mely veresége ellenére most sem okozott csalódást.

A 3. helyért:

Naturtex-SZTE Szedeák - Nyíregyházi Sportcentrum Marso NYKK 90 - 56

A legjobb teljesítményét egyértelműen ezen a napon nyújtotta a Szeged, mely extra dobóformájával meg tudta törni a fejben két kiélezett végjáték után érthetően fáradtabb és sokkal szűkebb rotációt alkalmazó Nyíregyházát. Varga Zalán (30 pont) 6/8-as triplázásával igazi vezér volt, de a dupla-duplát szállító Révész Ádám (19 pont, 10 lepattanó) is kitett magáért, mellettük pedig az U18-as válogatott ásza, Demeter Attila (12 pont, 3 gólpassz) is remekelt. Ezzel szemben a szabolcsiaknál Molnár és Czura 14-14 pontja mellett nem akadt több átlagon fölüli támadóteljesítmény, így egyértelmű különbség alakult ki a felek közt a már nem sokkal a fordulás utánra.

Az 5. helyért:

DEAC - Alba Fehérvár 96 - 76

A DEAC a nyitónapi kisiklás után már lendületből hozta az ötödik helyet, a 12 gólpasszos Nagy Botond és a 21-et szóró Nagy Benedek (7/10 triplából) mellett Andrássy Géza (25 pont, 11 lepattanó) is begyújtotta a rakétákat. A Kovács Ádám nélkül felálló fehérváriak a 29-et szóró Blaskovits vezetésével így tehát csupán a hatodik helyen zártak, pedig első "kiemeltként" érkeztek a tornára - igaz, ezen a találkozón egy sokak által előre vízionált döntős párosításban buktak el vasárnap.

A 7. helyért:

MTK Törökbálint - MKB Euroleasing Vasas 87 - 76

Nem kis meglepetésre háromból harmadik meccsét is elvesztette az idén előtte még ki sem kapó, az alapszakaszban az MTK-t oda-vissza simán verő Vasas, mely lehetőséget adva a peremembereknek esélyt adott Szarvas Gábor tanítványainak a bravúrra. Horváth Kristóf (23 pont, 4 gólpassz, 3 szerzett labda) és Jakab Péter (32 pont, 6 lepattanó, 4 gólpassz, 10 kiharcolt fault) félre tudták tenni a korábbi súlyos vereségeik által okozott csalódottságot és megnyerték a számukra nyerhető találkozót, a 14-et szóró Tóth Bence irányította pasarétiek viszont két szoros meccs elvesztése után fejben kissé elfogytak a záró napra.

Foto, Slide - dr. Popgyákunik Péter

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus