A fiú junioroknál is elvesztette veretlenségét a címvédő

Összefoglaló a junior és kadett bajnokságok legutóbbi fejleményeiről. 

A kiemelt utánpótlás-bajnokságok közt a fiú juniorok Nyugati-csoportjában elvesztette veretlenségét a címvédő: az Alba Fehérvárt rendkívül szoros csatában a Budaörsi DSE/A győzte le 57-53-ra. A tabellán a Vasas Akadémia/A vette át a vezetést, amely legutóbb a Soproni Sportiskola/A-t verte meg 79-62-re; a Fehérvár a második helyre csúszott vissza. 

Keleten a tavalyi bajnok Nyíregyházi Sportcentrum/A két izgalmas meccsen vette vissza a vezetést a táblázaton: a SZEDEÁK/A-t 72-70-re, a Debreceni KA-t pedig 104-97-re győzte le. A fiú kadettek Nyugati-csoportjában a címvédő Alba Fehérvár/A 97-69-re nyert a Zalakerámia ZTE KK/A ellen, Keleten pedig a veretlen éllovas Debreceni KA/A 95-67-re verte meg a Szolnoki Sportcentrum/A-t. 

A leány kadetteknél a Nyugati-csoportban továbbra is hibátlan mérleggel vezeti a táblázatot az előző kiírás győztese, a Vasas Akadémia/A, amely legutóbb 79-55-re nyert a Török Flóris-Törekvés SE/A ellen. A Keleti-csoportot a tavalyi ezüstérmes és idén veretlen Csata DSE vezeti, amely legutóbb a KSC Szekszárdot győzte le 72-26-ra. 

A leány juniorok kiemelt A-csoportját továbbra is a Vasas Akadémia/A vezeti, amely a második helyezett KSC Szekszárdot 87-39-re verte meg. A B-csoport élén a Csata DSE áll, amely pénteken 111-36-ra nyert a Bajai NKK ellen. A második helyen a Széchenyi KA áll, amely a Dávid Kornél KA-tól szoros meccsen 85-82-re kapott ki. 

A leány serdülőknél az alapszakasz harmadik fordulójára kerül sor a hétvégén. A címvédő éllovas Csata DSE az A-csoportban lép pályára a tavalyi ezüstérmes Vasas Akadémia és a Nyíregyházi Kosársuli társaságában. A szintén hibátlan Zsíros Akadémia Kőbánya a B-, a Kosárlabda Akadémia Pécs/A a C-, a Soproni Darazsak Akadémia/A pedig a D-csoportban játszik. 

A részletes eredményeket és a további műsort az alábbi linkeken találják meg:

Fiú junior: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=hunu18&year=x1718

Fiú kadett: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=hunu16&year=x1718

Leány kadett: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=whunu16&year=x1718

Leány junior: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=whunu18&year=x1718

Leány serdülő: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=whunu14&szakaszid=33&year=x1718 


forrás: kosarsport.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus