A Himki ellen nagy hajrában vesztette el veretlenségét a Vasas

Ma este játszotta kilencedik mérkőzését az EYBL összesített tabellájának éllovasa, a Vasas, mely a lengyelországi torna negyedik összecsapásán elvesztette makulátlan mérlegét a nagyon magasan jegyzett Himki Moszkva együttese ellen, igen nagy csata után. Jöjjenek a részletek!

MKB Euroleasing Vasas (magyar) - Himki Moszkva (orosz) 56 - 63 (18-10, 10-9, 18-22, 10-22)

A török Isztambul Barcelona visszalépése miatt eddig eggyel kevesebbet játszó orosz gárda kezdetben nem tudta tartani a ritmust a Rudner Gábor (14 pont, 6 lepattanó), Lewis Chester (10 pont, 5 lepattanó), Bordács Soma (10 pont, 6 lepattanó) trió húzta pasaréti gárdával, de a harmadik etap közepén ritmust vesztett az addig kétszámjegyű fórban lévő Vasas. Hiába hajrázott nagyot Sárosi Bulcsú amúgy hosszú kispaddal rendelkező legénysége, a 22-őt szóró Barashkov és a 20 egységig jutó Suvorov bevitték a célba a frissebb Himkit a csupán 10-ből 1-es triplamutatót összehozó honfitársaink bánatára.

Aggodalomra viszont több okokból sincsen semmi ok, hiszen a magyar klub vezetői deklaráltan nem az eredményt tartják fontosnak ebben a sorozatban sem, hanem kivételesen tehetséges és jó alapokkal rendelkező játékosaik egyéni fejlődését helyezik előtérbe, nekik pedig egy ilyen derbi - pláne ezzel a fajta hullámzással - tapasztalatként még rengeteget érhet közép- és hosszú távon.

Ráadásul holnap meg is nyerheti még a tornát a Vasas, ha legyűri a lengyeleket 14:30-tól, mivel igen alapos körbeverés alakult ki a résztvevők között.

A Vasas legjobb dobói: Rudner 14, Bordács 10/3, Lewis 10
A Himki legjobb dobói: Barashkov 22/12, Suvorov 20/6, Ahmedov 9/3

A holnapi csata erre a linkre kattintva élő statisztikával követhető lesz 14:30-tól!

Hajrá Vasas, Hajrá Magyar Kosárlabda!

Fotó: MKB Euroleasing Vasas

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus